Članice
Share

BREZ PORAZA V 1. DELU


Košarkarice Cinkarne Celje so prišle do 14. zmage v državnem prvenstvu in prvo polovico rednega dela zaključujejo brez poraza. Varovanke slovenskega selektorja Damirja Grgića so zmago slavile na gostovanju v Slovenskih Konjicah. Konjičanke imajo po štirinjastih kolih enako število zmag in porazov (7).


Sobota, 3. februar – 14. kolo 1. SKL:
KONJICE : CINKARNA CELJE 61:85 (16:25, 18:17, 11:21, 16:22)

Klančnik (8 skokov, 8 prid. žog) in Božičevič po 16, Ramšak 11; Marić 18 (8 skokov), Ocvirk 15 (7 skokov), Stefanoski 14.

STATISTIKA


Celjanke, ki so prvo medsebojno tekmo dobile kar z 61 točkami naskoka, so se morale za zmago tokrat bolj potruditi. Sicer so prvo četrtino, v kateri je 10 točk dosegla Larisa Ocvirk, dobile z devetimi točkami prednosti, vendar razlika nato ni tako skokovito rasla. V drugih desetih minutah so Konjičanke vzpostavile ravnotežje, drugi del tekme dobile za točko in na glavni odmor odšle z zaostankom osmih točk.

Aktualne državne prvakinje, ki so danes nastopile brez Američanke Chidom, so prevladovale v skoku (28:49) in bile bolj natančne pri metu iz igre, saj so zadele 62% metov za dve točki. V drugem polčasu so Celjanke povečale svojo prednost in zanesljivo vknjižile štirinajsti par točk.

Najboljša strelka tekme je bila celjska košarkarica Andrea Marić, ki je dosegla 18 točk, 15 jih je dodala Larisa Ocvirk, 14 pa Eva Stefanoski (4/4 za tri točke). Pri domačinkah sta bili najučinkovitejši Katja Klančnik in Živa Božičevič (5×3), ki sta dosegli po 16 točk.

Državno prvenstvo za ženske se bo nadaljevalo po reprezentančnem premoru.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic: “Zadovoljen.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: Zaslužena zmaga mojih deklet. Moji ekipi čestitam za zmago, Konjičankam pa za požrtvovalno igro.


Vir: J. Lenart/KZS

Foto: Gojko Kusić (Slovenske Konjice, 3.2.2018)