Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so danes odpotovale v Beograd, kjer jih jutri čaka tekma 6. kroga mednarodne WABA Jadranske lige. Nasprotnica bo Crvena zvezda. Vodilne Celjanke so po petih krogih letošnje sezone še neporažene, medtem ko so Beograjčanke pri le eni zmagi, doživele pa so štiri poraze in zasedajo sedmo mesto.

Celjanke so premagale Budućnost, Trešnjevko, Orlove, Banoviće in Kraljevo. Beograjčanke so bile v uvodnem krogu sezone uspešnejše od Banovićev, zatem so jih porazili Kraljevo, Beroe, Partizan in Montana. Sodniki jutrišnjega srečanja bodo Milan Adamović, Saša Babić in Davorin Skenderija. Delegat bo Vladimir Ignjatović.

Dosedanje tekme Cinkarne Celje:

1. krog: Cinkarna Celje – Budućnost 72:45
2. krog: Trešnjevka – Cinkarna Celje 59:85
3. krog: Cinkarna Celje – Orlovi 119:64
4. krog: Banovići – Cinkarna Celje 83:93
5. krog: Cinkarna Celje – Kraljevo 71:65

Vrstni red: Cinkarna Celje in Beroe 10 točk, Montana 9, Budućnost, Kraljevo 8, Partizan 7, Crvena zvezda, Banovići, Trešnjevka 6, Orlovi 5.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Zadovoljni smo lahko z zelo dobrim začetkom nove tekmovalne sezone, vendar pa nas to nikakor ne sme ustaviti. Moramo še napredovati, biti boljši. In prav k temu bomo strmeli tudi na gostovanju pri Crveni zvezdi, v Beogradu. Jutrišnji nasprotnik ima v novi sezoni nekoliko spremenjeno ekipo, še naprej pa je pred domačimi gledalci zelo neugoden, zato previdnost ne bo odveč. Želim si, da dekleta prikažejo novo dobro predstavo. Želimo si uspeha in vse bomo naredili, da nam uspe zabeležiti novo zmago.«

Mojca Jelenc, ŽKK Cinkarna Celje: »Veseli smo, da nizamo zmage eno za drugo, a se ne smemo ustaviti. Gremo tekmo po tekmo in v prav vsaki želimo biti še boljši. Verjamem, da smo lahko uspešni tudi v Beogradu.«

Jutri bodo torej Celjanke na šesti letošnji tekmi mednarodne WABA Jadranske lige lovile že šesto zmago. Obračun Crvene zvezde in Cinkarne Celje se bo začel ob 18.30.