Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so v sklepnem delu priprav na novo tekmovalno sezono. Začele so jih 19. avgusta, v pripravljalnem obdobju pa odigrale tudi že štiri prijateljska srečanja. Vknjižile so dve zmagi in dva poraza. Varovanke trenerja Damirja Grgića iz tekme v tekmo več kot očitno dvigujejo raven igre, zato še nestrpno čakamo na začetek nove sezone.

Še pred prvo tekmo, ki bo v dvorani Gimnazije Celje – Center to soboto (18.00), 28. septembra, ko bo v 1. krogu državnega prvenstva gostovala Akson Ilirija, bodo Celjanke odigrale zadnji dve pripravljalni srečanji. Jutri in v sredo se bo v Celju mudil romunski podprvak Satu Mare, ki ga vodi dolgoletni trener podgoriške Budućnosti in selektor Ukrajine Goran Bošković. Budućnost bo sicer nasprotnica Cinkarne Celje v uvodnem krogu mednarodne WABA Jadranske lige. Prihodnji teden, v sredo (18.00), 2. oktobra, v Celju.

Pred sklepnim delom priprav smo se pogovarjali s trenerjem prve ekipe ŽKK Cinkarna Celje Damirjem Grgićem.

Damir Grgić, pred dobrim mesecem ste začeli s pripravami na novo sezono. Kako jih ocenjujete in ali še teklo vse kot je bilo začrtano?

Zadovoljen sem z odnosom ekipe v pripravljalnem obdobju, z zalaganjem igralk. Nedvomno pa še potrebujemo svoj čas, da se povežemo in spoznamo tako kot si želimo. Potrebno se je zapreti v dvorano, trdo trenirati ter strmeti k temu, da bo igra na želenem nivoju.

Odigrali ste tudi že štiri pripravljalne tekme. Kaj so vam pokazale? Se je po vašem mnenju ekipa ujela tako kot ste si želeli?

Na vsaki tekmi smo dobili nove informacije, nove poglede na storjeno v pripravljalnem obdobju. Vsaka naslednja tekma je bila še kako dobrodošla, potem ko iz tekme v tekmo pokažemo več ter kažemo napredek.

Pred ekipo sta še zadnji dve prijateljski srečanji. Kaj bo cilj na le-teh? Bodo to že obrisi predstav, ki jih bomo spremljali v prihajajoči sezoni?

Z omenjenima tekmama želimo v sami igri narediti še korak naprej in se še bolj začutiti v naših akcijah. Zadnji dve pripravljalni tekmi je potrebno dobro izkoristiti, kajti čez nekaj dni se potem začenja zares.

V soboto sprva obračun z Ilirijo, zatem že pravi derbi na začetku sezone Jadranske lige z Budućnostjo. Kakšna so pričakovanja pred samim začetkom?

V slovenski ligi bodo ogromno priložnosti dobile mlade košarkarice. Želim videti njihov napredek, samo reakcijo po koncu priprav in v začetku tekmovalnega ritma. Ker bodo veliko igrale verjamem, da bodo priložnosti dobro izkoristile. V Jadranski ligi mora biti pristop maksimalen, želja po dokazovanju pa na najvišjem nivoju. Želimo si zmag.

Tudi v novi sezoni bo podpora iz tribun zelo pomembna, mar ne?

V novi sezoni si želimo še številčnejšega obiska domačih tekem. Vsaka podpora nam je zelo dobrodošla in verjamem, da bodo naši privrženci tudi na prihajajočih tekmah Cinkarne Celje uživali. Se vidimo v dvorani Gimnazije Celje – Center.