Članice
Share

Članice ŽKK Athlete zdaj v miru pričakujejo četrtfinalni obračun z Medveščakom, ki bo na sporedu že prihodnji teden. Vložek bo izjemno velik, saj se bo ekipa, katera bo prva vpisala dve zmagi, uvrstila na zaključni turnir Jadranske lige. Ta bo 8. in 9. marca. Celjanke se bodo z Zagrebčankami sprva pomerile v domači dvorani.

Po zadnji tekmi rednega dela sezone v Podgorici je trener Athletea Damir Grgič dejal naslednje: “To je bila čudna tekma. Polna preobratov. Začeli smo prepričljivo na samem začetku, v drugi četrtini pa imeli priložnost, da tekmo morda že predčasno rešimo v svojo korist. Z nekaj nespametnimi potezami v napadu in neizkoriščenimi protinapadi nismo tega uspeli izkoristiti, zato smo imeli ob polčasu le štiri točke naskoka. V začetku drugega polčasa smo doživeli popoln mrk. Igrali smo v povsem napačnem ritmu in nasprotniku dovolili, da naredi delni rezultat 20:1. V zadnji četrtini smo spet preobrnili rezultat in na koncu zmagali v do sedaj še neosvoljivi trdnjavi Moraća.”

Trener Damir Grgič in njegov pomočnik Žane Bortek po včerajšnji tekmi v Podgorici. Foto: Mi.K.

Zatem je trener Athletea misli usmeril še k četrtfinalu, kjer bo nasprotnik Medveščak: “Medveščak je nasprotnik, ki si ga nismo želeli. Je zahteven. Že od jutri naprej se bomo pripravljali nanj. Naredili bomo vse, da se dobro pripravimo. Se pa zavedamo kje ima ta ekipa prednosti in slabosti. Bo težko, a naredili bomo vse, da se uvrstimo na zaključni turnir Jadranske lige.”