Članice
Share

DERBI V KRANJU


Po reprezentančnem premoru se ta vikend nadaljuje 1. SKL za ženske. V soboto ob 16.30 bodo Konjice gostile Akson Ilirijo, ob 17.00 se bo Ježica pomerila z Domžalami, pol ure kasneje (17.30) bosta na igrišče stopila Triglav in Cinkarna Celje, ob 20.00 pa se bo Mariboru srečal z Grosupljem.Sobota, 18. november, ob 17.30:
TRIGLAV : CINKARNA CELJE

V sedmem kolu bo na sporedu derbi med vodilnima ekipama in finalistkama prejšnje sezone, Triglavom in Cinkarno Celje. Obe ekipi sta po štirih odigranih kolih še brez poraza in sta hkrati edini ekipi s tovrstnim izkupičkom. Triglav in Celje sta v prejšnji sezoni odigrala sedem medsebojnih dvobojev v 1. SKL, le enkrat pa so se zmage veselile Triglavanke. Srečanje se bo začelo ob 17.30.

Najboljša strelka Triglava in 1. SKL je Rebeka Abramovič s povprečjem 21,8 točk na srečanje. Pri aktualnih državnih prvakinjah pa je najučinkovitejša Andrea Marić s povprečjem 20 točk na obračun. 

Izjavi pred tekmo:

Ernest Novak, trener Triglava:
“Na tekmo s Celjem se pripravljamo enako kot na vsako drugo tekmo. Glede na to, da igramo proti državnim prvakinjam verjamem, da nam motivacije na manjka. Kot vsakič bom tudi tokrat od deklet zahteval, da prikažejo pravi pristop, samozavest ter najpomembnejše, da so ekip.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“V Kranju bo na sporedu dvoboj dveh najboljših ekip v tej sezoni. Ne glede na to, da je tekma takoj po reprezentančnem premoru, sem prepričan, da bomo dobro pripravljeni na srečanje. Pričakujem lepo prvenstveno tekmo.

Tekst: povzeto po KZS

Slike: Gojko Kusić