Članice
Share

Košarkarice Triglava so dobile prvi letošnji derbi. Athlete so z 82:81 premagale po podaljšku. Trener Athletea Damir Grgič je po tekmi dejal: “Triglav je zasluženo slavil zmago. Mi smo dvakrat imeli priložnost za zmago. Najprej ob koncu rednega dela, v podaljšku pa nato nismo znali izkoristiti štirih točk prednosti. V ključnih trenutkih smo odigrali nezbrano.”

V Celju smo pospremili sila zanimivo srečanje vnaprej odigranega 5. kroga. Tekmo so bolje začele gostujoče igralke, ki so po prvi četrtini vodile z 18:13. Zatem so vodile še z 22:18, potem pa je zasedba trenerja Damirja Grgiča prikazala svojo značilno igro, ujela nasprotnice in na odmor odšla s prednostjo petih točk (36:31).

Celjanke so v začetku četrte minute tretje četrtine povedle z najvišjo prednostjo (43:36), tik ob koncu predzadnje četrtine pa že s štirinajstimi točkami naskoka (58:44). Vendarle pa gostje se niso predale. Štiri minute pred koncem rednega dela tekme jim je uspelo izenačiti na 63:63. Kranjčanke so zatem povedle, polaganje za zmago pa je imela Tavelyn Brittany James, ki so jo gostje ob izteku časa zaustavile z osebno napako. Če bi zadela oba prosta meta, potem bi Athlete slavil. Jamesova je zadela prvega, drugega ne. Sledil je podaljšek v katerem so ritem narekovale gostiteljice, ki so dobro minuto pred koncem vodile z 81:77, a so se gostje spet vrnile in povedle za točko. Dobrih šest sekund pred koncem je Manca Jelenc Triglav popeljala v vodstvo za točko, ko domači zasedbi v izdihljajih podaljška ni več uspelo zadeti.

Tavelyn Brittany James je dosegla 22 točk, 21 Rebeka Abramovič, 10 pa Eva Lisec.

Statistika obračuna Athlete – Triglav

Celjanke zdaj čaka potovanje v Beograd, kjer bodo odigrale tekmo 4. kroga Jadranske lige. Nasprotnica bo Crvena zvezda.