Članice
Share

Državno prvenstvo v 1. SKL se prične za Celjanke že v soboto, 1. oktobra. Žreb je določil, da se bosta že v 1. krogu srečali ekipi ŽKK Athlete Celje in ŽKK Triglav, finalista lanske sezone.  Ostale tekme 1. kroga bodo v sredo, 5. 10., in sicer: Grosuplje – Maribor, Ježica – Domžale in Konjice – Ilirija, ekipa Janine iz Rogaške Slatine bo prosta.

PRED SEZONO 2016/2017

Mladost bo skupni imenovalec celjske ekipe v sezoni 2016/2017. Člansko ekipo ob 25 letni Američanki Shante Evans sestavljajo izključno igralke, ki so stare 19 let ali manj. Celjska ekipa bo zagotovo najmlajša v mednarodni regionalni WABA ligi ter zagotovo ena najmlajših tudi v slovenskem državnem prvenstvu. Poleg državnega prvenstva in pokala Slovenije bodo Celjanke že šestnajsto leto zapovrstjo nastopile v mednarodni regionalni WABA ligi. V primerjavi z lansko sezono so klub zapustile Ivana Dojkić, Tina Jakovina in Tina Trebec.

Novinki sta slovenska mladinska reprezentantka Aleksandra Krošelj (1999), ki je bila na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu A divizije druga strelka prvenstva ter nekdanja ameriška reprezentantka Shante Evans, ki je bila v lanski sezoni MVP romunskega državnega prvenstva. Z ekipo St. Gheorge je osvojila naslov pokalne in državne prvakinje Romunije.

3h7a0196

Veselje ob osvojitvi 12. naslova državnih prvakinj, Celje 8. maj 2016

Pred sezono so spregovorili tudi predsednik kluba g. Borut Kop, trener članske ekipe Damir Grgić in igralka Alma Potočnik:

Borut Kop, predsednik: “Ko sem se pred dobrimi tremi leti priključil vodstveni ekipi ŽKK Athlete Celje, seveda nisem upal niti pomisliti, da bom dobra tri leta kasneje začel opravljati najbolj odgovorno funkcijo v klubu. Zahvaljujem se mojemu predhodniku Urbanu Majcnu za veliko delo, ki ga je opravil v desetletju svojega predsednikovanja. Še zlasti druga polovica njegovega mandata je bila zaznamovana z veliko gospodarsko krizo, ki je globoko zarezala tudi v pore vsakega športnega kolektiva. Če temu dodamo še dejstvo, da je bilo v tem obdobju potrebno klub očistiti starih bremen in se istočasno prilagoditi na nove razmere na tržišču, je jasno, da je bilo v tem obdobju resnično opravljeno veliko delo. Soglasna podpora, ki so mi jo člani kluba namenili na skupščini kluba, za mesto predsednika, mi osebno pomeni veliko priznanje in zaupanje, hkrati pa se zavedam velike odgovornosti, ki je pred mano in sodelavci. Biti na čelu kluba, ki je najboljši v državi in je izjemno cenjen in spoštovan tudi na področju nekdanje skupne države ter v Evropi, ni enostavna in preprosta naloga. Na tem mestu bi se želel še posebej zahvaliti trem posameznikom Francu Ramšaku, Viliju Šusterju in Mateju Polutniku, ki jih je skupščina kluba imenovala za častne člane kluba. Brez njihovega poguma in vizije pred več kot dvema desetletjema ter dolgoletnega požrtvovalnega dela v obdobju po odcepitvi od moškega kluba, ta klub danes zagotovo ne bi bil tam kjer je. Veseli me, da je velika večina vodstvene garniture iz preteklih let, ostala z nami tudi v novem mandatu. Še bolj veseli bomo, če se nam bo v prihodnosti v vodstvu kluba pridružila še kakšna nova moč. Sveža kri je namreč v športu tako na igrišču kot tudi v klubskih pisarnah vedno dobrodošla.. Razvoj in vzgoja nadarjenih posameznic iz lastne košarkarske šole, domovine in regije, bosta še naprej naše osnovno vodilo. Če bomo pri tem tudi v bodoče uspešni, se za prihodnost ženske košarke v knežjem mestu tudi v prihodnjih letih zagotovo ni treba bati”.

Damir Grgić, trener članske ekipe: “V zadnjih dveh letih nas je zapustila celotna peterka iz začetka sezone 2014/2015. Vse igralke so iz Celja odšle v ugledne evropske klube in lige, kar je nedvomno dokaz, da v naši sredini delamo kvalitetno. Z naslednjo sezono začenjamo nov ciklus z ekipo letnic 97 in mlajših, ki smo jim priključili izkušeno Shante Evans, ki jim bo zagotovo v veliko pomoč. Večina igralk je v poletnih mesecih zelo dobro nastopila na evropskih prvenstvih mlajših starostnih kategorij, še bolj vesel sem dejstva, da so se z izjemo Zale Friškovec, v klub vse vrnile zdrave. V naših vrstah imamo nedvomno igralke, ki so v mlajših reprezentančnih selekcijah večkrat dokazale, da so primerljive z večino svojih vrstnic iz domala vseh držav Evrope. Na njih je, da s trdim delom, v prihodnjih letih svoj potencial potrdijo tudi na članskem nivoju. Mi jim bomo pri tem pomagali in jih usmerjali ter jim skušali zagotoviti optimalne pogoje za delo na vseh nivojih. Verjamem, da se bomo kljub mladosti, tudi v novi sezoni enakovredno borili za obe domači lovoriki, v WABA ligi pa je naša želja uvrstitev v superligo , s čimer bi si kakovostne mednarodne tekme zagotovili tudi v drugem delu sezone.”

 Alma Potočnik, organizatorka igre:Naš cilj v tej sezoni je vsekakor individualni napredek vseh igralk. Smo pa vesele, da bomo z mlado ekipo lahko nastopale v državnem prvenstvu in pokalu ter WABA ligi. Želimo si, da bi igrale gledljivo košarko in da bi bile vsaki ekipi trn v peti.”

VIDIMO SE V SOBOTO, 1. OKTOBRA OB 17.00 NA TEKMI 1. KROGA med ŽKK ATHLETE CELJE in ŽKK TRIGLAV KRANJ!!!