Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Athlete je zanesljivo prišla do dvanajste letošnje zmage v državnem prvenstvu. Zasedbo Maribora je v domači dvorani premagala s 74:35. Ob odsotnosti Maje Erkič, Marice Gajić, Zale Lešek, Alme Potočnik in Miline Mišeljić, je bila najučinkovitejša Ivana Dojkić, ki je vpisala 23 točk. 19 jih je prispevala Rebeka Abramovič.

Celjske košarkarice so dobile vse štiri četrtine. Zdaj bodo v miru pričakale sobotno tekmo 13. kroga domačega prvenstva, v katerem bodo gostovale v Kranju pri Triglavu (18.00).

Statistika tekme Athlete – Maribor

Damir Grgič, igra proti Mariboru ni bila na tako visoki ravni, a šteje zmaga vaše oslabljene ekipe. Kako ste s klopi videli štajerski obračun?

Čestitam tem zdravim igralkam za zmago in borbenost skozi celotno tekmo. Razlika je visoka, a z nekaterimi stvarmi pač ne morem biti zadovoljen. Nedvomno se ne nahajamo v najbolj optimalnem stanju, vendarle pa bomo vse storili, da se do zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja zberemo ter nekako sestavimo in obenem poizkusimo biti najboljši.

Že v soboto vas čaka obračun s Triglavom, ko bo verjetno potrebno srečanje odigrati povsem drugače, mar ne?

Vsekakor. Z današnjo igro proti Mariboru v Kranju zagotovo ne bomo iztržili želenega. Mi se bomo v dneh do tekme dobro pripravili na Triglav, potem pogledali v kakšni postavi bomo odpotovali na gostovanje ter naredili vse, da se vrnemo neporaženi. Se pa naš sobotni nasprotnik dviguje v formi, igra samozavestno, zato bo zagotovo zelo težka tekma.

Še vedno imate precej težav s poškodbami.

Državno prvenstvo je za to, da se igra, ne glede na to koliko igralk imaš na voljo. So težave s poškodbami, a tiste, ki lahko igrajo morajo nadomestiti manjkajoče.  Obenem morajo izkoristiti vsako minuto in pa tudi začutiti pritisk, ko je potrebno prevzeti odgovornost. Verjamem, da se bo zdravniško stanje kmalu izboljšalo.

larisa ocvirk

 Utrinek iz nocojšnjega obračuna Athlete – Maribor

Po sobotnem gostovanju v Kranju naše košarkarice čakata še gostovanji pri zasedbi Domžal in Grosbasketa. Naslednjo domačo tekmo državnega prvenstva bodo varovanke trenerja Damirja Grgiča in njegovega pomočnika Žaneta Bortka odigrale 28. februarja. Takrat bodo v Celju gostovale Konjice.