Članice
Share

CELJANKE SLAVILE V SLOVENSKIH KONJICAH


1. SKL za ženske, 3. kolo 2. dela:

Sobota, 3. marec OB 16.30 – ŠD Slovenske Konjice:
KONJICE : CINKARNA CELJE 53:86 (17:26, 8:16, 13:24, 15:20)

Ramšak 21, Božičevič 9, Einfalt in Podgrajšek po 8; Friškovec 22 (10 skokov, 5 prid. žog), Slonjšak 18 (8 skokov), Delić A. in Marić (14 skokov) po 16.

STATISTIKA

Košarkarice Cinkarne Celje so zanesljivo prišle do sedemnajstega para točk v tej sezoni in ohranjajo prednost treh točk ter zmag pred najbližjimi zasledovalkami iz Kranja. Konjičanke so z drugim porazom v drugem delu sezone padle po 50% uspešnost, na lestvici jih lahko ujame Maribor, ki jutri gosti ekipo Grosupljega. 

Celjanke so tekme začele tako, kot si je trener Grgić želel. Slednji nad igro svojih varovank na tekmi v Slovenskih Konjicah pred mesecem dni ni bil najbolj zadovoljen. Aktualne državne prvakinje so že po petih minutah vodile s 16 točkami naskoka, do konca prve četrtine pa so domače košarkarice prednost stopile na devet točk. V drugi četrtini je bila prevlada celjskih košarkaric še bolj očitna, pri Konjicah pa se je poznala odsotnost Ajše Zdovc. 

Varovanke Damirja Grgića so prevladovale tudi v drugem polčasu. Prednost je rasla iz minute v minuta, na koncu pa so košarkarice iz knežjega mesta slavile z 86:53. 

Najboljša igralka tekme je bila Zala Friškovec, ki je tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom. Dosegla je 22 točk, pobrala 10 skokov in pridobila pet žog (indeks 31). Poleg slovenske reprezentantke pa so ključno vlogo pri zmagi odigrale tudi Anđela Delić (16 točk), Iva Slonjšak (18 točk) in Andrea Marić (16 točk, 14 skokov). Pri varovankah Stojana Finka se je najbolj izkazala nosilka srebrne medalje iz lanskega evropskega prvenstva za dekleta do 20 let Tea Ramšak, ki je dosegla 21 točk.

Prihodnji konec tedna obe ekipi čaka finalni turnir Pokala članic. Celjanke se bodo v Kranju srečale z Akson Ilirijo, Konjičanke pa se bodo udarile z gostiteljicami turnirja.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
“Lahko rečem, da sem bil zadovoljen.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Čestitam mojim igralkam za zasluženo zmago. Tekme nismo najbolje odprli, na koncu pa vendarle prišli do visoke zmage. Čestitke tudi Konjičankam za dobro igro.