Članice, Novice
Share

Člansko ekipo ŽKK Cinkarna Celje v četrtek čaka tekma 4. kroga skupine H evropskega pokala. V dvorani Gimnazije Celje – Center bo gostoval madžarski velikan Szekszard. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »V evropskem pokalu smo trenutno v najslabšem položaju, a gremo tekmo po tekmo, v želji, da poizkusimo popraviti rezultatski izkupiček. Moramo pokazati, da znamo igrati košarko. Kot smo del tekme proti Ružemberoku in Nymburku. Dobro se zavedamo kaj se je zgodilo na prvi tekmi proti Szekszardu, ki v Celje prihaja z izjemno kakovostno postavo. Na nas je, da naredimo vse, da prikažemo dobro predstavo. Tako kot na vsaki domači tekmi si tudi tokrat jasno želimo številčnejšega obiska in nenazadnje bučne podpore. Prihaja madžarski velikan, ki meri na najvišja mesta evropskega pokala kar je nedvomno velik magnet. Vabim vse gledalce, da so naš šesti igralec.«

Celjanke so v letošnji sezoni odigrale že tri tekme omenjenega tekmovanja. 1. krog: Szekszard – Cinkarna Celje 90:56, 2. krog: Cinkarna Celje – Nymburk 68:83, 3. krog: Ružomberok – Cinkarna Celje 77:68. Lestvica: Ružomberok, Szekszard in Nymburk po 5 točk, Cinkarna Celje 3 točke.

Szekszard je v pretekli sezoni v evropskem pokalu odlično igral, saj se je uvrstil v četrtfinale. Med najboljših osem ekip, potem ko je v skupinskem delu z italijansko Raguso, češkim Nymburkom in portugalsko Gdesso osvojil drugo mesto. V šestnajstimi finala je izločil madžarsko ekipo Gyor, v osmini finala pa poljskega predstavnika Sleza Wroclaw. V četrtfinalu je moral Szekszard premoč priznati letošnjemu evroligašu, turškemu Hatayu. Atomeromu Szeksard je v preteklem letu osvojil tudi svojo prvo lovoriko na madžarskem, potem, ko je v finalu pokalnega tekmovanja premagal kasnejšega finalista evrolige Sopron. V državnem prvenstvu Madžarske je bil Szekszard zadnji dve sezoni dvakrat drugi. V finalni seriji je vselej klonil proti najtrofejnejši madžarski ekipi Sopronu. V madžarski zasedbi letos igrajo srbska reprezentantka Nevena Jovanović, ki je z reprezentanco Srbije osvojila naslov evropskih prvakinj 2015 na Madžarskem, leto dni kasneje pa še bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, švedska reprezentantka Frida Eldebrink (igrala je za nekaj najboljših evropskih klubov kot so Bourges, Praga, Dinamo Kurs, leta 2016 je bila članica San Antonia v WNBA ligi; Avstralka Abby Bishop, s Seatlom prvakinja WNBA lige leta 2010, najboljša igralka avstralske lige 2015, z avstralsko reprezentanco udeleženka olimpijskih iger 2012 v Londonu); Američanka Erica McCall, leta 2017 izbrana na draftu WNBA lige s strani Indiane, za katero je letos igrala v WNBA ligi. Z reprezentanco ZDA zlata medalja na SP do 17 let leta 2012 ter na Univerzijadi 2015 v Južni Koreji). Poleg teh štirih tujk ima Szeksard v svojih vrstah še članski reprezentantki Madžarske Agnes Studer in Alexandro Theodoran ter reprezentantki do 20 let Madžarske Virag Kiss in Livio Gereben. Trener je srbski strokovnjak Željko Djokić, ki je bil dolga leta pomočnik najtrofejnejšemu trenerju na Madžarskem Laszlu Ratgeberju, kasneje pa je samostojno vodil Szeged in Peac Pecs. 

Spodaj si lahko ogledate še video izjavi trenerja Damirja Grgića in košarkarice Aleksandre Krošelj, ki sta spregovorila o reprezentančni akciji, nadaljevanju sezone in o četrtkovem nasprotniku.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/927118564344606/?t=4

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/830778470586489/?t=3