Članice
Share

Celjske košarkarice so po prijateljski tekmi v Poreču, ko jim je nasproti stal ruski Novosibisrk, spet padle v normalen pripravljalen ritem. Zasedba trenerja Damirja Grgiča bo do četrtka znova trenirala v dvorani Gimnazije Celje – Center, potem pa bo odpotovala proti Zenici, kjer jo ob koncu tedna čaka turnir prvakov držav nekdanje skupne države.

Eva Lisec v drugi polovici meseca avgusta s prvo ekipo ŽKK Athlete ni odpotovala na Kitajsko na pripravljalno turnejo, saj je imela šolske obveznosti, vendar pa ob tem maksimalno trenirala.

“Ja, v avgustu sem zaradi maturitetnih obveznosti morala ostati v Celju. Seveda, da sem si želela na Kitajsko, a šola je bila na prvem mestu. Žane Bortek mi je dal program po katerem sem trenirala. Zunaj sem tekla, v dvorani pa trenirala z mlajšimi klubskimi selekcijami. Zdaj, ko pogledam nazaj lahko ocenim, da pripravljenost ni padla, kajti delala sem maksimalno zavzeto,” je dejala Eva Lisec, ki zdaj že dobra dva tedna spet trenira skupaj s preostalimi igralkami ter se pripravlja na novo tekmovalno sezono. Kako pa oceniti pripravljenost?

“Trenutno seveda še ni takšna kot si jo želimo. Še veliko je prostora za dvig forme in navsezadnje za napredovanje. Formo stopnjujemo in zagotovo bo do prve tekme nove sezone tista prava,” je nadaljevala Liščeva in za konec pristavila: “Zdaj spoznavanja z igralkami, ki so okrepile našo ekipo, ni več. Spoznavale smo se v prvih dveh tednih, potem so se vse še dodatno ujele na Kitajskem, zdaj pa mislim, da neznank ni več. Smo prava ekipa, vzdušje je super. Na nas je le, da trdo treniramo še naprej in se dobro pripravimo na zahtevno sezono, v kateri pa rezultat znova ne bo v ospredju. Že nekaj let se ve, da je v Celju v ospredju individualni napredek. Vse punce smo talentirane, zato pričakujem, da bomo pokazale vse kar znamo, posledično pa zmage ne bodo izostale. Veliko nam lahko uspe.”