Članice
Share

Koašrkarice Athleta so v 3. krogu Jadranske lige v domači dvorani vpisale izjemno zmago. Na kolena so spravile Čelik iz Zenice. Bilo je 78:73. Marica Gajić je vpisala 25 točk. Celjanke so na najboljši možen način popravile vtis iz prvih dveh tekem, ko so klonile proti Budućnosti in Kvarjernju. Zmaga proti Čeliku je pred naslednjimi tekmami lepa popotnica.

Statistika tekme Athlete – Čelik

Vzdušje v dvorani Gimnazije Center je bilo izjemno. Igralke so na krilih številnih gledalcev preobrnile rezultat, potem ko so zaostajale že za enajst točk, z odlično zadnjo četrtino pa vpisale prvo zmago v Jadranski ligi. Trener Damir Grgič je opravil herojsko delo. Po zaostanku je vselej uspel izrisati prave akcije, povleči prave poteze ter igro svojih košarkaric vseskozi držati na visoki ravni. Tako v obrambi kot v napadu. Celjanke so skok dobile s 44:23, medtem ko so imele igralke Čelika na voljo 33 prostih metov, Celjanke 17. »Čestitike igralkam za zmago. Prvi polčas smo odigrali nepovezano in nervozno. Po odmoru smo se pobrali, saj so igralke v garderobi začele verjeti v lastne sposobnosti in kvalitete. Kljub zaostanku za 11 točko, smo z agresivnostjo naredili preobrat in zasluženo zmagali. Prvi uspeh naj bo vzpodbuda za nadaljevanje sezone in igro brez pretiranih obremenitev,« je po tekmi dejal Damir Grgič.

12049556_984807024895773_6611503532225512741_n

Naj se izvrstne predstave nadaljujejo tudi v prihodnje. Z zmagama proti Triglavu in Čeliku so mlade celjske košarkarice zagotovo dobile na samozavesti. Jutri bodo v domačem prvenstvu odpotovale v Grosuplje.