Članice
Share

Celjske košarkarice sezono Jadranske lige nadaljujejo v izjemnem slogu. Pred domačimi gledalci so po pravi srhljivki premagale še Budućnost iz Podgorice ter tako še naprej ostajajo kot edine neporažene. Prvakinje Črne gore so v Celju pokleknile z 79:81. Celjska zasedba ima po petih tekmah izkupiček 5:0. Po zadnji tekmi je potrebno pohvaliti vse igralke, ki so stopile na parket. Tavelyn James je vpisala 20 točk, 15 Rebeka Abramovič, Marica Gajić 14.

Obračun 5. kroga je bil bolj ali manj vseskozi izenačen. Celjanke so vodile tudi za osem točk, gostujoče igralke največ za štiri. Ob polčasu so gostje vodile z 41:40. Pred zadnjimi desetimi minutami pa gostiteljice z 62:60. Odločitev je posledično padla v zadnji četrtini. Ne le v zadnji, temveč v zadnjih sekundah.

Dobro minuto pred koncem so Celjanke vodile s 75:70, ko je gostujoča igralka Lanksterjeva zadela trojko in v naslednjem napadu še koš za izenačenje. Jamesova je s trojko, ko se je žoga večkrat odbila na obroču, domačo ekipo popeljala v vodstvo z 78:75, nakar je Lanksterjeva po taktični osebni napaki iz prostih metov znižala na točko zaostanka. Na drugi strani je bila osebna napaka nad Jamesovo, ki je deset sekund pred koncem zadela le prvi prosti met, vendar je bila nato tudi Lanksterjeva za Budućnost natančna le enkrat. Sledila je osebna napaka na Abramovičevo, ki je pet sekund pred koncem prednost domačih košarkaric povišala na 81:78. Igralke Athletea so taktično osebno napako naredile v predzadnji sekundi, mlada Mujovićeva pa je zgrešila že prvi prosti met in vse je bilo odločeno. Celjanke so prišle do nove zmage, tokrat proti favorizirani Budućnosti, ko bi sicer lahko tekmo že prej odločile, kajti vseskozi je bilo očitno, da se lahko dokončno odlepijo, a je bilo preveč napak. Zmagi se ne gleda v zobe, je pa jasno, da so v igri še rezerve. Trener Damir Grgič je tako s svojo ekipo spet poskrbel, da so domači gledalci dvorano Gimnazije Celje – Center zapuščali nasmejani.

V soboto košarkarice Athletea v domačem prvenstvu čaka gostovanje v Domžalah, prihodnjo sredo pa bodo odpotovale v Zenico, kjer jih dan kasneje čaka obračun Jadranske lige s Čelikom.

Statistika obračuna Athlete – Budućnost