U17
Share

V petek, 6., in nedeljo, 8. aprila, se bodo v mariborski dvorani Tabor za naslov državnih prvakinj v kategoriji deklet do 17 let pomerile ekipe Cinkarne Celje, Grosupljega, Maribora in Ježice. Tekmo za tretje mesto in finale si boste lahko ogledali v spletnem prenosu na www.kzs.si.


ZAKLJUČNI TURNIR DP ZA DEKLETA DO 17 LET:

Lokacija: Dvorana Tabor, Maribor

Že v polfinalu bomo videli ponovitev finala iz pretekle sezone, ki je na koncu pripadel Grosupeljčankam. Varovanke Predraga Radovića so drugi del sezone zaključile na drugem mesto z enakim izkupičkom kot njihove tekmice v polfinalu. Ježica, ki se je na zaključni turnir uvrstila kot nosilka, se bo v polfinalu srečala z domačim Mariborom. Tekme finalnega dne si boste lahko ogledali v spletnem prenosu na www.kzs.si.

Polfinale 1:
Petek, 6. april, ob 16.00:

CINKARNA CELJE : GROSUPLJE

IZJAVE TRENERJEV IN KAPETANK PRED POLFINALOM:

Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje: 
“Po izjemnem zaključnem turnirju v mladinski konkurenci so pred nami novi izzivi, katere vsi skupaj z največjim veseljem pričakujemo. Z uvrstitvijo med štiri najboljše ekipe v kadetski konkurenci smo dosegli izjemen uspeh glede na situacijo na lestvici, v kateri smo se nahajali dva meseca nazaj, in verjamem, da je le malokdo verjel v takšen razplet. Kot že velikokrat so dekleta tudi tokrat prikazala izjemen karakter ter neverjetno homogenost zaradi katere so bila na koncu nagrajena, za kar jim iz srca čestitam. Moja edina želja je, da bi zadnji dve tekmi sezone na igrišču delovali enotno, poskušali vsako minuto izkoristiti in uživati. Čestitke tudi vsem ostalim ekipam, ki so se uspele uvrstiti na zaključni turnir.”

Maša Ocvirk, kapetanka Cinkarne Celje:
“V petek nas čaka težka tekma proti Grosuplju, ki je favorit v tem srečanju. Borile se bomo in dale vse kar je v naši moči, da tekmo zmagamo. Hkrati pa vabim vse navijače, da nas v Mariboru podprejo v čim večjem številu.”

Predrag Radović, trener Grosupljega: 
“Najprej bi rad čestital vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir državnega prvenstva za kadetinje. Čestitke tudi mojim dekletom za odlično delo na treningih skozi celotno sezono in pohvala vsem staršem, ki jih pri tem podpirajo in našemu klubu pomagajo tako in drugače. Ob uvrstitvi na finalni turnir bi se rad zahvalil tudi svojemu pomočniku Slavku, kondicijskemu trenerju Filipu in fizioterapevtki Manci, s katerimi tvorimo odličen štab. Vsem ekipam na turnirju želim veliko sreče in dobrih tekem, seveda vse v duhu fair playa.”

Lea Debeljak, kapetanka Grosupljega: 
“Najprej bi rada čestitala vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir državnega prvenstva za kadetinje. Že sama uvrstitev na zaključni turnir nas je zelo razveselila, saj smo resnično garale skozi celotno sezono. Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnile naš cilj in gremo novim zmagam naproti. Menim, da smo dobro pripravljene  in nabite s pozitivno energijo. S podporo navijačev, obeh trenerjev in celotnega kluba že nestrpno pričakujemo pričetek turnirja.”


Polfinale 2:
Petek, 6. april, ob 18.00:

MARIBOR : JEŽICA A

IZJAVE TRENERJEV IN KAPETANK PRED POLFINALOM:

Mojca Markovič, trenerka Ježice: 
“Uvodoma čestitam vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva U17. Na finalnih turnirjih vedno gledamo zanimive tekme in enakovredne boje, kar pričakujem tudi tokrat. Skozi celotno sezono smo imeli zdesetkano ekipo zaradi težav s poškodbami, prizaneseno nam ni niti ob zaključku državnega prvenstva. Vendar od svojih deklet pričakujem, da bodo brez izgovorov odločno pristopile k tekmam ter prikazale borbo in visok nivo igre, kot so sposobne.”

Dunja Novović, kapetanka Ježice: 
“Najprej bi rada čestital vsem ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir. Prav tako jim želim dobro igro in fair play. Z nasprotnimi ekipami se ne obremenjujemo, osredotočamo se na našo igro. Kljub prvemu mestu po rednem delu bo potrebna velika želja, dobra obramba in borba.”

Primož Brolih, trener Maribora: 
“Dekletom bi najprej čestital za zadnje obdobje dobrih tekem in treningov, kar nas je pripeljalo na zaključni turnir. Ne glede, da startamo s četrtega mesta, nismo rekli še zadnje besede. Vsako tekmo igramo na polno in verjamem, da bodo dekleta dobro delo s treningov prenesla na polfinalno tekmo pred domačim občinstvom. Domače igrišče ne pomeni bremena, na Taboru vadimo in smo vajeni tako velike dvorane.”

Natalija Hočevar, kapetanka Maribora:
“Vesele smo, da smo se uvrstile na zaključni turnir državnega prvenstva. V zadnjem času smo dobro trenirale in se zasluženo uvrstile nanj. Na domačem parketu bomo dale vse od sebe, želimo si, da nas bodo gledalci v čim večjem številu prišli podpret.”


Tekma za 3. mesto:
Nedelja, 8. april, ob 15.00 (spletni prenos)

Finale:
Nedelja, 8. april, ob 17.00 (spletni prenos)