Članice
Share

Košarkarice Athlete Celja in Triglava so finalistke 25. sezone državnega prvenstva. Celjanke so v obeh polfinalnih tekmah, gladko odpravile Maribor, Triglavanke pa so na odločilni, tretji tekmi polfinala na parketu domače dvorane na Planini premagale Grosuplje in po zaostanku z 0:1 polfinalni niz v zmagah dobile z 2:1.

Za celjsko zasedbo bo to 17. zaporedni in skupno 19. nastop v finalu državnega prvenstva. V minuli sezoni je ekipa Athlete Celja osvojila 11. naslov državnih prvakinj (prvakinje v letih: 2000, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2012, 2013, 2014, 2015), s čimer je prehitela Ježico (10 naslovov), 3 krat pa je slavila ekipa Kranjske Gore. Z 11. naslovi je tako ekipa Athlete Celje postala najtrofejnejša slovenska ženska košarkarska ekipa. Igralke Triglava bodo v finalu nastopile petič zapovrstjo, Celjanke pa so dobile vse štiri dosedanje medsebojne finalne nize.


Finale v ženski košarki se igra na tri dobljene tekme. Boj za državno lovoriko se s tekmo v Gimnaziji Celje – center začenja v torek, 3. maja ob 19.00 uri. Druga tekma bo na sporedu tri dni kasneje (petek, 6. maj ob 20.00 uri) v Kranju, tretja pa v ponedeljek, 9. maja znova v Celju ob 18.00 uri. Morebitni četrta in peta tekma sledita 12. oziroma 15. maja.

Nekaj statistike iz letošnje sezone:

Celjanke so v letošnji sezoni osvojile 7. mesto v MŽRKL (Mednarodna ženska regionalna košarkarska liga) in osvojile 11. pokalni naslov, ko so v Mariboru v dramatični končnici premagale kranjski Triglav 71:69. Celjanke in Kranjčanke so se letos srečale tudi že 4 krat v državnem prvenstvu.

Rezultati tekem v DP – sezona 2015/2016:

Athlete Celje : Triglav  78 : 44

Triglav : Athlete Celje  62 : 69

Triglav : Athlete Celje  74 : 71

Athlete Celje : Triglav  57: 55

Primerjava najboljših strelk, skakalk in podajalk obeh ekip:

ŽKK Athlete Celje:

Najboljša strelka: Ivana Dojkić  12,0 točk na tekmo

Najboljša skakalka: Larisa Ocvirk  8,7 skokov na tekmo

Najboljša podajalka: Ivana Dojkić  5,7 podaje na tekmo

athlete

ŽKK Triglav:

Najboljša strelka: Živa Zdolšek  10,6 točk na tekmo

Najboljša skakalka: Živa Zdolšek  9,6 skokov na tekmo

Najboljša podajalka: Urška Žibert  3,5 podaje na tekmo

ŽKK TRIGLAV

 

IZJAVE PRED FINALNIM NIZOM:

DAMIR GRGIĆ:

»Za nami je zelo težka sezona, glede na vse aktivnosti igralk, ki jih imajo. V ekipi imamo kar 9 maturantk, ki imajo res težko nalogo pred sabo, da pridno usklajujejo šolske obveznosti in klubske aktivnosti. Z rezultat sem zelo zadovoljen, saj smo osvojili tudi 11. naslov v pokalnem tekmovanju, nekoliko bolje bi lahko bilo v Jadranski ligi. V vseh tekmovanjih smo nastopali doslej z najmlajšo ekipo, dekleta so se dobro odzvala, saj posedujejo izreden talent, potencial, ki so ga dokazale na treningih in težkih tekmah. V finalu pričakujem težko serijo tekem. Ekipa Triglava ima bolj izkušeno ekipo od naše, a naš cilj je v finalu prikazati kvaliteto, igrati dopadljivo košarko. Naredili bomo vse, da ponovno, že 12. dvignemo pokal za državni naslov.

 

TINA JAKOVINA:

»Glavni cilj nase mlade ekipe pred začetkom sezone je bil individualni napredek vsake igralke. Mislim, da smo s to idejo trenirali skozi celotno sezono in lahko sedaj opazimo določen razvoj vsake posameznice. Na nas pa je, da s tem delom se nadaljujemo in napredujemo tudi v prihodnje. Kljub rezultatski neobremenjenosti, nam je uspelo ponovno ubraniti naslov pokalnih prvakinj Slovenije, sedaj pa se intenzivno pripravljamo na finale državnega prvenstva. Zagotovo nas čaka zelo zahteven in zanimiv finalni niz,  ki ga že vsi nestrpno pričakujemo. Vanj vstopamo samozavestni, dobro pripravljeni in z veliko zeljo, da pokažemo vse nase znanje in kvalitetno košarko. Na vsaki tekmi bomo dali vse od sebe in se potrudili po najboljših močeh, da naslov državnih prvakinj ostane v Celju. Ob tej priložnosti, vse lepo vabim, da nas pridete podpreti in nam tako pomagate osvojiti naslov.«

 

IVA SLONJŠAK:

“Če gledamo dosedanji del sezone je vidno, da smo mlada ekipa, katera niha v igri in ne moremo skozi celotno tekmo odigrati v dobrem ritmu in zadržati koncentracijo skozi celotno tekmo. En takšen primer je finale pokala Slovenije, kjer smo dobro igrale 3 četrtine, na koncu smo prišle v velike težave, a kljub temu se zbrale in srečno zmagale. V Jadranski ligi se je pokazalo, da nam manjka izkušenj za kaj več, verjamem, da bo že naslednjo sezono veliko bolje in da bomo naredile korak naprej v primerjavi s to sezono. V finalni seriji nas čaka Triglav, kateri se je v dosedanjem delu prvenstva pokazal kot nasprotnik, ki nam najmanj leži in bilo bo zelo težko. Zadnje dni treniramo dobro in verjamem v ekipo, da bomo osvojili naslov prvaka, ki bi bil moj prvi članski državni naslov.”

 

ALMA POTOČNIK:

“Z dosedanjim potekom sezone smo zadovoljni, saj smo osvojili naslov pokalnih prvakinj, nekaj smole pa smo imeli v Jadranski ligi. Vse punce smo napredovale, kar je bil naš primarni cilj pred sezono. V finalu pričakujem zelo, zelo težke in izenačene tekme. Naša ekipa se bo potrudila in na vsaki tekmi dala vse od sebe, hkrati pa upam da bomo prikazale lepo in gledljivo košarko.”

RAZPORED TEKEM FINALA  (op. igra se na 3 dobljene tekme)

1. tekma

19.00 spletni prenostorek, 3. 5.ATHLETE CELJE:TRIGLAV
2. tekma20.00 spletni prenospetek, 6. 5.TRIGLAV:ATHLETE CELJE
3. tekma18.00 TVS 2ponedeljek, 9.5.ATHLETE CELJE:TRIGLAV
4. tekma18.00 TVS 2četrtek, 12. 5.TRIGLAV:

ATHLETE CELJE

5. tekma18.00 TVS 2nedelja, 15.5. 2016ATHLETE CELJE:TRIGLAV

 

Igralke Athlete Celja si želijo čim večjo podporo s tribun. Se vidimo na finalnih tekmah!!!

 

 

logo athlete uporabi