Članice, Novice
Share

Slovenske košarkarice so z odliko opravile generalko pred začetkom evropskega prvenstva. Po petkovi zmagi nad Kitajsko so izbranke selektorja Damirja Grgića s tesnih 80:79 ugnale še Latvijo. Serijo osmih pripravljalnih tekem tako zaključujejo z zavidljivim izkupičkom šestih zmag in le dveh porazov. Na zadnji pripravljalni tekmi sta članici Cinkarne Celje zabeležili 20 točk. 11 jih je vpisala Aleksandra Krošelj, 9 pa Zala Friškovec. V naši izbrani vrsti je še ena članica ŽKK Cinkarna Celje, Maruša Seničar.

Slovenke se na evropsko prvenstvo v Niš odpravljajo v torek, v četrtek ob 16. uri pa jih čaka uvodni dvoboj prvenstva proti Madžarski.

Latvija – Slovenija 79:80 (58:63, 37:43, 17:21); Krošelj 11, Prezelj 14 (5 skokov), Seničar, Goršič, Barič 12 (8 podaj), Jakovina 6, Rupnik 2, Lisec 16 (6 skokov), Friškovec 9 (5 skokov), Evans 10 (9 skokov).

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance: “Igralke in štab si zaslužijo čestitke za novo zmago. Že drugič zapored smo odigrali napeto tekmo z zelo izenačeno končnico. Znova smo pokazali, da imamo karakter, ki nam bo tudi na samem evropskem prvenstvu prišel še kako prav. Mislim, da smo ulovili že kar dobro formo. Pred nami je le še nekaj treningov, zadržati moramo svežino in se maksimalno zbrano pripraviti na uvodno tekmo z Madžarsko.” (kzs)