Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so uvodni krog drugega dela državnega prvenstva začele s prepričljivo zmago. Grosupeljčankam so na njihovem terenu nasule kar točk 125 točk. Bilo je 125:61. Izjemnih 43 točk je dosegla Chatrice White. Na najboljši možen način je torej uspela generalka pred sredinim gostovanjem pri Montani, v Bolgariji.

Grosuplje – Cinkarna Celje 61:125 (12:25, 9:34, 20:38, 20:28); Hrbljan 12; White 43, Friškovec 21, L. Ocvirk 19, Radović 13, Debeljak 12, A. Delić 11, Seničar, Šantelj in M. Ocvirk po 2. Celotna statistika tekme (Klik)

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Lahko sem zadovoljen z željo in energijo, ki jo je ekipa prikazala na današnji tekmi. Z učinkom v napadu sem prav tako lahko zadovoljen, medtem ko igra v obrambi še ni takšna kot si želimo. Je še daleč od želenega, ampak verjamem, da bomo s treningi in tekmami omenjen segment pospešeno dvigovali. Čestitam igralkam za visoko zmago.«

Celjanke so v dvorani Brinje na polovici uvodne četrtine zaostajale z 9:8, zatem povedle z 10:9, nakar je sledila zelo dobra predstava vse do konca srečanja. Pred zadnjo četrtino je zasedba Cinkarne Celje vodila s 97:41, okroglih 100 točk pa dosegla v drugi minuti zadnje četrtine, ko je koš dosegla tokrat izjemna Chatrice White. Slednja mora do prihodnjega treninga soigralkam speči torto. Takšna je namreč navada v Celju že dolgo leta. Chatrice White je na parketu prebila dobrih 30 minut. 

Zdaj je pred Celjankami nadaljevanje mednarodne jadranske WABA lige. Celjanke bodo proti Bolgariji odpotovale v ponedeljek zvečer, obračun z Montano pa jih čaka v sredo. Prihodnjo soboto bodo varovanke trenerja Damirja Grgića v 2. krogu drugega dela državnega prvenstva gostile Ježico iz Ljubljane.