Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so v Beogradu odigrale zaostalo tekmo 8. kroga mednarodne jadranske WABA lige. Crvena zvezda je bila uspešnejša po podaljšku in še naprej ostaja neporažena. Slavila je z 81:73.

Crvena zvezda – Cinkarna Celje 81:73 (19:20, 39:32, 56:55, 69:69, 81:73);Bogičević 20; Bessard 24, Radović 11. Statistika (Klik)

Celjanke so tekmo odprle z vodstvom s 3:0, ko je trojko zadela Larisa Ocvirk. Uvodna četrtina je z 20:19 pripadla Cinkarni Celje. Razigrana je bila Ana Radović, ki je dosegla 9 točk, Rangie Bessard jih je pristavila 6. V drugi četrtini so bile praktično vseskozi v ospredju gostiteljice. Ob polčasu so vodile z 39:32. Varovanke trenerja Damirja Grgića so se v 5. minuti po košu Rangie Bessard ter zatem trojki Larise Ocvirk, približale le na dve točki zaostanka. Bilo je 45:43. Crvena zvezda je zatem pobegnila na pet točk prednosti, vendar pa je potem sprva sledila trojka Zale Friškovec za -2, nato še koš Chatrice White, za izenačenje na 50:50, v 7. minuti tretje četrtine. Beograjčanke so z dvema zadetima metoma za tri točke znova pobegnile (56:50.) Po petih zaporednih točkah Zale Friškovec v zaključku tretje četrtine, so gostiteljice pred zadnjimi desetimi minutami vodile s 56:55. Znova so domačinke povedle za 6 točk, še enkrat več pa so Celjanke znale odgovoriti. S trojko Rangie Bessard in košem ter zadetim dodatnim prostim metom, po osebni napaki nad Chatrice White. Za veselje na klopi Cinkarne Celje je s trojko poskrbela Larisa Ocvirk, tri minute pred koncem rednega dela tekme. Dobro minuto in pol je Crvena zvezda povedla za dve točki, že v naslednjem napadu je izenačila Aleksandra Krošelj. Rangie Bessard je minuto pred koncem zgrešila met za vodstvo, gostiteljice pa v zadnjem napadu za zmago in sledil je podaljšek (69:69). V njem so Beograjčanke na hitro pobegnile na štiri točke prednost, zatem na šest, na koncu pa slavile z 81:73.

Celjske košarkarice imajo pred sabo nekaj dni počitka, znova pa se bodo zbrale v začetku prihodnjega meseca.