Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Že nestrpno čaka na začetek nove tekmovalne sezone. Ta se bo s tekmo 1. kroga začel v četrtek, ko bodo varovanke trenerja Damirja Grgiča in njegovega pomočnika gostovale v Mariboru. Celjanke so imele pred novo sezono dolge in kvalitetne priprave, katere so maksimalno izkoristile, zdaj pa čakajo, da se prvoligaški in pokalni ples ter ples Jadranske lige začne.

Pogovarjali smo se z Zalo Lešek in Almo Potočnik, ki sta pokomentirali priprave in se ozrli proti začetku sezone.

Zala Lešek, Grosuplje ste zamenjali z Athletom. Kakšen je bil preskok?

V Celju mi je super. Mesto ni preveliko, poznam že vse bližnjice do dvorane in resnično mi je tukaj zelo lepo.

Kako je bilo z vključevanjem v novo sredino, v treniranje na najvišji ravni?

Vse punce, ki smo v Celju, se zavedamo zakaj smo tukaj. V Celju je priložnost za maksimalen napredek, konkurenca je veliko večja kot drugje in tudi treniranje je veliko boljše. Na najvišji ravni.

Kako pa bi ocenili pripravljenost tik pred začetkom sezone?

Priprave se praktično zaključujejo. Bile so naporne, a zelo uspešne. Bilo je vmes nekaj padcev zaradi utrujenosti, zato tudi še nismo prikazale pravega obraza, bo pa zdaj v začetku sezone priložnost, da se izkažemo in obenem pokažemo kako smo se pripravljale.

Kakšna je bila za vas turneja po Kitajski s celjskim klubom?

Igrale smo proti zelo dobrim ekipam, izjemno izkušenim igralkam, vendar smo se na večini od tekem zelo dobro kosale, dve tekmi tudi zmagale. Ta turneja je zagotovo pripomogla k temu, da smo se še bolj uigrale ter še bolj povezale.

Že odštevate ure do prve tekme?

Ja, igralke že komaj čakamo. Smo mlada ekipa od katere se lahko veliko pričakuje. Je pa seveda v prvi vrsti napredek nas samih. Potrudile se bomo po najboljših močeh. Gremo po zmage.

In še Alma Potočnik …

Alma Potočnik, kako pa je bilo na generalki pred novo sezono, ko ste igralke nastopile na pripravljalnem turnirju v Zenici? Osvojile ste drugo mesto.

V polfinalu nam je nasproti stala Budućnost, ko smo zelo dobro odigrale. Predvsem smo bile dobre v protinapadih, bile pa smo tudi še malce spočite. Videl se je napredek iz pripravljalne tekme v Poreču, kjer je bil nasprotnik Novosibirsk. V finalu smo na žalost izgubile proti Čeliku, potem ko smo se v prvem polčasu še zelo dobro držale, zaradi utrujenosti pa nam je v nadaljevanju padla zbranost.

Ste pa igralke videle, kakšni sta ekipi Budućnosti in Čelika. Kako bi lahko bilo v sezoni?

Glede na to, da smo mlada ekipa, se je pokazalo, da lahko igramo z vsakim. Vsak tekmec je premagljiv.

Kako gledate na formo zdaj tik pred začetkom sezone?

Forma se v primerjavi z začetkom priprav stopnjuje. Kondicije je vse več in več. Naša hitra igra že dobiva obrise. Verjamem, da bo do prve tekme že na visokem nivoju.

 

Četrtkov obračun Maribora in Athleta se bo začel ob 19. uri.