Članice
Share

SLONJŠAKOVA ODSLEJ V TURČIJI


Hrvaška reprezentantka Iva Slonjšak (1997,184 cm) leto dni pred iztekom pogodbe z našim klubom zapušča ŽKK Cinkarna Celje in bo kariero nadaljevala v evroligaški zasedbi Cukurove iz Turčije. Slonjšakova je v Celju odigrala tri sezone in se v tem obdobju veselila treh naslovov državne prvakinje, dveh pokalnih lovorik, naslova prvakinje mednarodne WABA lige ter srebrne medalje v tem mednarodnem tekmovanju v zadnji sezoni. Letos je bila izbrana za MVP državnega prvenstva in MVP finala državnega prvenstva, bila je tudi druga strelka mednarodne WABA lige.

Turški klub Cukurova si je z odličnimi igrami v turški ligi , ki velja za najmočnejšo v Evropi, v lanski sezoni priboril pravico nastopa v evroligi. Tam se bo Cukurova v kvalifikacijah za uvrstitev v skupinski del najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja pomerila z rusko Nadeždo iz Orenburga. Prva zvezdnica turške zasedbe je ukrajinska reprezentantka Alina Aigupova, poleg nje bosta Slonjšakovi družbo delali tudi Američanki iz WNBA lige Erlana Larkins in Diamond Deshields.

Iva Slonjšak, WBC Cukurova:« Prestop v turški klub Cukurova pomeni zame velik korak naprej v moji karieri in je dodaten motiv za moje nadaljnje delo. Gre za odličen klub, ki igra v najmočnejši ligi v Evropi in v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Do te priložnosti zagotovo ne bi prišla, če ne bi tri zadnja leta preživela v Celju, kjer sem v tem obdobju izjemno napredovala. V dobro organiziranem klubu sem preživela tri zelo lepa leta, veliko sem se naučila, kot zelo mlada igralka dobila priložnost za igranje in napredovanje, nenazadnje pa sem v tem obdobju osvojila tudi kopico naslovov in individualnih nagrad v domačem prvenstvu in regionalni ligi. Zaradi vsega tega bi se želela na koncu iskreno zahvaliti vsem mojim soigralkam, trenerjem in vodstvu kluba in jim zaželeti veliko uspehov tudi v bodoče.«

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: » Odhod naše najboljše strelke lanske sezone v najmočnejšo ligo v Evropi in to v klub, ki bo sodeloval tudi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju – evroligi, pomeni za naš klub novo veliko priznanje in potrditev, da je Celje v Evropi velik brand, ki je zelo cenjen in spoštovan. Kljub temu, da se je odhod Ive zgodil praktično tik pred začetkom nove sezone, je ob dejstvu, da je dobila izjemno priložnost za nadaljevanje svoje kariere,  nismo želeli zadrževati v klubu, z vodstvom Cukurove pa smo se zelo hitro dogovorilo o pogojih prestopa. Iva Slonjšak je v našem klubu v zadnjih treh letih pustila izjemen pečat, in bila ena najbolj zaslužnih posameznic, za osvojitev WABA lige v letu 2017, finale tega tekmovanja v zadnji sezoni ter osvojitev treh zaporednih naslovov slovenskega državnega prvaka. Za njen velik doprinos k našim klubskim uspehom se ji iskreno zahvaljujemo, na njeni nadaljnji športni poti ji želimo veliko uspehov in športne sreče. Vrata našega kluba pa ji bodo tudi v bodoče seveda vedno odprta.«

Iva Slonjšak je že 21. posameznica, ki iz našega kluba odhaja v enega izmed dveh najmočnejših evropskih tekmovanja – evroligo ali evropski pokal. Izjemno ponosni smo tudi na dejstvo, da bomo v prihodnji sezoni v najmočnejši evropski ligi imeli kar 6 naših nekdanjih igralk: Nika Barič (Jekaterinburg), Teja Oblak (USK Praga), Eva Lisec (Familia Schio), Marica Gajić (Hatay), Iva Slonjšak (Cukurova) in Shante Evans (Villeneue); v evropskem pokalu pa 5 bivših igralk našega kluba: Annamaria Prezelj (Gorzow), Ivana Dojkić (Spartak Moskva), Tina Trebec (Montpellier), Ana Poček Turčinović (Beroe) in Jelena Maksimović (Cegledi).

 

ŽKK Cinkarna Celje

Matjaž Kramberger, odnosi z javnostmi