Članice
Share

Članice ŽKK Athlete so v 2. krogu drugega dela sezone prišle do enajste letošnje ligaške zmage. V dvorani Gimnazije Celje – center so s 85:44 premagale Domžale. Blestela je Marica Gajić, ki je dosegla 26 točk, vpisala pa je še izjemnih 24 skokov! Celjanke so zadnjo četrtino dobile s 26:2.

Obe zasedbi sta bili tokrat okrnjeni. Pri gostiteljicah so manjkale Eva Lisec, Alma Potočnik in Tavelyn James, prav tako ni igrala Carmen Tyson Thomas, ki je sicer bila na klopi za rezervne igralke. Athlete se je od gostujoče zasedbe odlepil v drugi polovici prvega polčasa, ko so varovanke trenerja Damirja Grgiča naredile delni niz 12:3, ob polčasu pa so vodile z 42:29. Tretjo četrtino so dobile za štiri točke, zadnjo pa za velikih štiriindvajset.

Trener Damir Grgič je po tekmi dejal: “Čestitke našim košarkaricam za zasluženo zmago. Tekma je bila na začetku težka, nato pa smo si priigrali visoko zmago. Več kot prepričljivo smo bili boljši v skoku in to je botrovalo temu, da smo imeli tekmo pod nadzorom. Čestitke Domžalčankam za korektno igro.”

Statistika tekme Athlete – Domžale

Prihodnji konec tedna (sobota, 17.00) bodo igralke Athletea gostile Grosuplje. Že v četrtek pa jih čaka tekma zadnjega kroga rednega dela sezone Jadranske lige. Gostovale bodo v Podgorici pri Budućnosti (19.00). Celjanke so si že pred zadnjim krogom zagotovile končno prvo mesto v skupini B. V Podgorico bodo odpotovale v torek zvečer.