Članice
Share

Celjske košarkarice so v polfinalu turnirja v Pecsu z 78:56 premagale gostiteljice turnirja ter se s tem uvrstile v nedeljski veliki finale. Varovanke trenerja Damirja Grgiča so prikazale odlično predstavo, potem ko so se borile od prve do zadnje sekunde. Prepričljiva zmaga je bila zaslužena. Marica Gajić je vpisala 20 točk in 14 skokov, 19 točk je prispevala Rebeka Abramovič.

Zasedba Athleta je na kolena spravila podprvakinje Madžarske in udeleženke pokala Fiba. Gre za dolgoletnega evroligaša, ki ima v svoji ekipi udeleženke iz letošnjega svetovnega prvenstva. Med njimi so Nevena Jovanović in nekdanja članica našega kluba Sanja Orozović, ki je bila izbrana med štirinajst košarkaric izbrane vrste Srbije. V ekipi Pecsa je tudi Natalie Hurst. Ta je kot zadnja odpadla iz reprezentance Avstalije pred začetkom SP. Tina Jovanović je v prejšnji sezoni navduševala v dresu Crvene zvezde, Kristina Raksany pa je članica izbrane vrste Madžarske. Omeniti velja še  Destiny Williams iz ZDA.

Strelke za Athlete: Marica Gajić 20 točk in 14 skokov, Maja Erkič 16, Rebeka Abramovič 14, Eva Lisec 11 in 13 skokov, Ivana Dojkić 8, Annamaria Prezelj 6, Larisa Ocvirk 3.