U17
Share

Celjske košarkarice bodo od nedelje naprej sodelovale na evropskem klubskem pokalu prvakov, ki bo od nedelje pa do 22. novembra potekalo v madžarskem Sopronu. Gre za košarkarice letnika 1997 in mlajše. Torej kadetska selekcija. Do sedaj se še ni zgodilo, da bi povabilo na omenjeno tekmovanje v preteklosti prejel kdo izmed slovenskih prvakov.

Celjski Athlete bo igral v skupini A, kjer so še: Sopronu (madžarski prvak in evroligaš), italijanski Reyer  iz Venezie in Riga iz Latvije. V skupini B bodo ruski Sport Trinta School, češki Brno, Novi Zagreb iz Hrvaške in Vasas Basket Academy iz Budimpešte. Celjanke prva tekma čaka v nedeljo, ob 16. uri. Uvodni nasprotnik bo gostitelj turnirja Sopron. Dan kasneje bo sledil obračun z Reyerjem, 19. novembra pa še z Rigo. Po končanem prvem delu tekmovanja do glede na razvrstitev v skupinskem delu, sledilo nadaljnje razigravanje.

V zasedbi ŽKK Arhlete, ki je aktualni državni prvak in trenutno vodilna ekipa kadetske jadranske MŽRKL lige bodo naslednje igralke:e: Alma Potočnik (kapetanka), Teja Dimec, Zala Pučko, Larisa Ocvirk, Neža Murn, Ana Govc, Rebeka Kračan, Milina Mišeljić, Zala Belak in pa tudi dve posojeni košarkarici, potem ko to samo pravilo dovoljuje. To sta Annamaria Prezelj (Domžale) in Marija Stojiljković (Actavis Akademija Leskovac, Srbija). Ekipi bo dirigiral trener Damir Grgič, ki je za našo spletno stran dejal naslednje: “Mi smo zelo veseli in počaščeni, das mo povabljeni na ta turnir. Sodelovale bodo najboljše ekipe v Evropi. V tem trenutku ne moremo vedeti kam sodimo, vendar vemo, da na generacijo 1997 v našem klubu ogromno stavimo. Zdaj bomo lahko videli kako se lahko z našimi perspektivnimi igralkami kosamo z ostalimi ekipami, ki bodo na samem turnirju. Turnir  v Sopronu bo za naša dekleta velika izkušnja, hkrati pa tudi nagrada za dosedanje delo. Storili bomo vse, da celjsko in slovensko žensko košarko dostojno predstavljamo tudi na evropskem nivoju.”

Na spodnji povezavi boste lahko turnir vsak dan spremljali v živo. Bo pa živahno tudi na spletni strani ter na Facebook profilu ŽKK Athlete Celje, potem ko vas bomo redno obveščali o dogajanju v Sapronu.

Turnir v Sapronu