Članice
Share

Najbolj obetavna afriška košarkarica Tunizijka Houda Hamrouni je nova članica ŽKK Athlete Celje, s katerim je podpisala štiriletno pogodbo. 19 letna in 188 cm visoka Hamrounijeva, ki igra na poziciji krila, je bila na lanskem mladinskem prvenstvu Afrike najboljša strelka in skakalka turnirja, najboljša v metu za tri točke ter izbrana v najboljšo peterko afriškega prvenstva. Pred tremi leti je bila izbrana za najboljšo igralko (MVP) kadetskega prvenstva Afrike, lani pa so jo v domovini izbrali za najboljšo igralko Tunizije v letu 2012. Letos jo s člansko reprezentanco Tunizije najprej čakajo kvalifikacije za nastop na prvenstvu Afrike, nato pa v mesecu septembru nastop na prvenstvu Afrike ali Frankofonskih igrah v Franciji. Doslej je vso svojo kariero odigrala v klubu Espoir Sportif Cap Bon, s katerim je v pretekli sezoni osvojila naslov pokalne prvakinje Tunizije in Arabije, pred tem pa dvojno krono v kadetski in mladinski konkurenci. Houda je prva Afričanka, ki bo zaigrala za naš klub in prva Tunizijka, ki se bo predstavila v slovenski in jadranski ligi.

Houda Hamrouni: “Imela sem številne ponudbe ameriških ekip iz NCAA lige ter francoskega prvoligaša. Po tem, ko sem se pri različnih ljudeh pozanimala o celjskem klubu in pregledala kar nekaj posnetkov njihovih tekem, sem se odločila za odhod v Celje. Za takšno odločitev je bilo odločilnega pomena njihovo odlično delo z mladimi igralkami, po katerem je Celje poznano po celi Evropi. To je za mojo prihodnost v tem trenutku najbolj pomembno. Želela sem v Evropo, starši mi dajejo veliko podporo in na koncu sem podpisala dolgoročno pogodbo s Celjem. Želim napredovati, se hitro adaptirati na novo okolje in s Celjem osvajati nove lovorike, saj vem, da so lani v Sloveniji osvojili dvojno krono.”

Damir Grgič, trener: “V našem klubu smo ponosni , da se je najboljša mlada igralka Afrike odločila, da bo kariero nadaljevala pri nas. Zagotovo od nje zaradi prilagajanja na novo okolje in povsem drugačnega stila košarke, ne smemo pričakovati čudežev že v prvi sezoni. Zanesljivo pa je to zelo talentirana igralka, ki bi lahko v prihodnjih letih bila ena nosilk naše igre. Po odhodu Sanje Orozović smo na njeni poziciji iskali perspektivno mlado igralko, ki smo jo našli v Hamrounijevi, in menim, da je lahko odlična dopolnitev in osvežitev naše mlade ekipe. Prepričan sem, da je tudi njej lahko naš klub odlična odskočna deska na poti v najboljše evropske klube, kamor si v prihodnosti sama neizmerno želi.”