U15
Share

Na finalnem turnirju državnega prvenstva za kadetinje, ki je minuli konec tedna potekal v Kranju je kadetska ekipa ŽKK Athlete Celje (igralke rojene leta 1996 in mlajše) osvojila naslov državnih prvakinj. Po pionirskem in mladinskem naslovu državnih prvakinj je to že tretji naslov v mlajših selekcijah v letošnji sezoni, kar se je zgodilo prvič v zgodovini kluba. Sicer pa je naslov v Kranju že štirinajsti v mlajših klubskih selekcijah Athleta od ustanovitve samostojnega ženskega kluba leta 1994. Na finalnem turnirju v Kranju so celjske kadetinje v polfinalu z 92 proti 82 premagale Subrino Ilirijo, v finalu pa v polni dvorani Planina še domačo ekipo Triglava  (62:45). V celjski ekipi so nastopile: Zala Belak, Ana Govc, Milina Mišeljić (15 točk na dveh tekmah), Zala Pučko (16), Alma Potočnik (33), Zala Knez, Larisa Ocvirk (53), Rebeka Kračan (11), Eva Esih, Glorija Šarlah, Teja Dimec (15) in Neža Murn (11). V rednem delu državnega prvenstva in v jadranski ligi so jih vodili trenerji Boštjan Kočar, Žane Bortek in Damir Grgič, na zaključnem turnirju v Kranju pa sta bila na klopi trener Damir Grgič in pomočnik Žane Bortek.

V najboljšo peterko zaključnega turnirja sta bili iz celjske ekipe izbrani Alma Potočnik in Larisa Ocvirk, ki je bila prva strelka turnirja (53 točk), trenerji pa so jo izbrali tudi za najboljšo igralko (MVP) zaključnega turnirja.

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: » Čestitam mojim igralkam za borbeno in pametno igro. Ponosen sem na njih. Čestitam tudi ostalim udeležencem za uvrstitev na zaključni turnir in dobre igre v Kranju. Izjemno sem vesel in ponosen, da smo prvič v zgodovini kluba v isti sezoni osvojili pionirski, kadetski in mladinski naslov državnih prvakinj. Kadetska ekipa je s svojimi igrami v jadranski ligi, kjer smo v polfinalu v končnici izgubili proti kasnejšim prvakinjam iz Zagreba ter državnem prvenstvu dokazala, da imamo v klubu izjemno obetavno generacijo igralk, ki veliko obeta. Zavedamo se, da jih čaka še ogromno dela, da bodo lahko vodilne vloge nosile tudi v članski konkurenci. Ob dobrem programu in kvalitetnem delu tudi v prihodnosti pa se nam za prihodnost celjske ženske košarke zagotovo ni treba bati.«

Na spodnji povezavi obsežna fotogalerija KZS iz finalne tekme zaključnega turnirja.

FOTOGALERIJA