U17
Share

Kadetinje Cinkarne Celje na F4 WABA lige

 

Kadetska ekipa Cinkarne Celje se je tretje leto zapored, skupno pa četrtič v zgodovini kluba uvrstila na zaključni turnir kadetske WABA lige. Prvič so Celjanke redni del zaključile na 1. mestu, ob tem pa je potrebno poudariti, da v ligaškem delu tekmovanja niso izgubile niti ene tekme. Prejšnji konec tedna so varovanke trenerja Jureta Krajnca na zadnjem ligaškem turnirju v Beogradu premagale še Crveno zvezdo in Radivoj Korač, ter se tako z desetimi zaporednimi zmagami zanesljivo uvrstile na zaključni turnir, ki bo 14. in 15. marca.

» Zelo sem vesel, da smo se še tretje leto zapovrstjo uvrstili na zaključni turnir kadetske WABA lige, kar kaže na kontinuiteto dela v mlajših selekcijah. Izjemno ponosni smo lahko tudi na dejstvo, da smo že drugo leto zapored edini klub v regiji, ki ima na zaključnem turnirju pionirsko, kadetsko in člansko ekipo. Zadnji turnir v Beogradu je bil zelo naporen, moja dekleta pa so spet pokazala izjemen karakter. Sploh druga tekma proti ekipi Radivoja Korača je bila za nas iz fizičnega vidika zelo težka, a smo v odlični atmosferi, v polni dvorani pokazali dobro igro in zasluženo zmagali. Prvi del sezone smo zaključili brez poraza, kar je izjemen dosežek in dokaz več, da se s trdim delom da premagati vse ovire. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti tudi staršem naših deklet, ki so v velikem številu prišli v Beograd ter na tribunah pripravili odlično vzdušje,« je ob povratku iz srbske prestolnice dejal trener naše ekipe Jure Krajnc.

Cinkarna Celje se bo na zaključnem turnirju pomerila z zmagovalcem kvalifikacijske tekme med četrtouvrščeno ekipo rednega dela (Trešnjevka 2009) in prvakom druge lige (Ledita Domžale).