Konferenca
Share

Celjske košarkarice so se po dveh visokih zmagah v začetku državnega prvenstva, danes dokončno predstavile slovenski javnosti. Top – fit, fitnes center, kjer varovanke trenerja Damirja Grgiča nabirajo fizično pripravljenost, je bil danes gostitelj novinarske konference ŽKK Athlete Celje, ki letos obeležuje dvajseto obletnico.
Na njej so spregovorili podpredsednik kluba Borut Kop, trener članske ekipe Damir Grgič in kapetanka Maja Erkič. “Vesela sem, ker svojo športno pot nadaljujem v matičnem klubu, kjer sem leta 1999 začela prve košarkarske korake. S svojimi izkušnjami bom še naprej skušala pomagati mojim mladim soigralkam ter obema trenerjema. Z igralkami smo se odlično ujele, kar iz dneva v dan dokazujemo na igrišču in izven njega.”

21_

Trener Damir Grgič je zadovoljen s potekom priprav in stanjem v ekipi v začetku sezone: “Za nami sta več kot dva meseca kakovostnega dela. Sodelovali smo tudi na zelo močnih turnirjih na Kitajskem, v Zenici, v Pecsu, nazadnje pa smo se pomerili še z evropskim klubskim prvakom Galatasarayem. V naši ekipi je spet prišlo do številnih sprememb, zaenkrat pa sem z novinkami izjemno zadovoljen. V naši igri je še veliko rezerv. Želimo si obeh domačih lovorik ter čimboljši rezultat v jadranski ligi, še naprej pa bo glavni cilj individualni napredek obetavnih mladih igralk.”

19_
Podpredsednik Borut Kop je spregovoril o dogajanju med obema sezonama in o ciljih za novo sezono 2014/2015: “Za nami je naporno pripravljalno obdobje. Še enkrat bi se želel zahvaliti KZS za povabilo na turnir po Kitajski, pika na i pa je bilo zagotovo povabilo aktualnega evrospkega prvaka, s katerim smo se v Kranjski Gori pomerili pretekli teden. To samo priča o tem, da je naš klub v Evropi izjemno priznan in cenjen, kar nas tudi za v prihodnje navdaja z optimizmom. Čeprav časi niso rožnati, sem prepričan, da nam bo s požrtvovalnim delom vseh članov upravnega odbora sezono uspelo izpeljati brez večjih pretresov. Želim izpostaviti tudi to, da bomo v mednarodni jadranski ligi igrali tudi s pionirsko in kadetsko (U15) selekcijo. Na višjo raven pa smo postavili tudi delo v košarkarski šoli, ki jo skupaj s partnerskim ŠD Jana obiskuje več kot 400 mladih deklet.”

10_
Kop je še dodal, da je ŽKK Athlete Celje ob dvajseti obletnici skupaj s KZS vložil kandidaturo za organizacijo mladinskega evropskega prvensta za dekleta (divizija A), ki bo prihodnje leto od 29. julija do 10. avgusta. Odločitev FIBA Europe o izbranem gostitelju bo znana v sredini meseca novembra.
Kapetanka Maja Erkič je ob koncu druženja s predstavniki sedme sile lastniku centra Top fit Mišu Toplaku izročila podpisan dres s štirico na hrbu in žogo s podpisi vseh košarkaric članske ekipe. Njegov fitnes center je že vrsto let mesto, kjer desetkratne državne prvakinje skrbijo za telesno pripravo.