Članice
Share

Derbi 5. kola Lige za prvaka so novopečene prvakinje Lige WABA začele silovito in si že v prvi četrtini priigrale prednost 14 točk. V nadaljevanju so Kranjčanke zaigrale bolje, se Celjankam približale, a do preobrata ni prišlo. Na koncu so igralke iz knežjega mesta slavile z rezultatom 53:48. Najboljša strelka srečanja je bila igralka Triglava, Urška Žibert s 16 točkami. Pri Athletu sta bili strelsko najbolj razpoloženi Shante Evans in Larisa Ocvirk s 15 točkami.

Sreda, 22. marec, ŠD Planina Kranj  ob 16.45:

TRIGLAV : ATHLETE CELJE 48:53 (6:20, 8:12, 15:15, 19:6)

Žibert 16, Meden 9, Zdolšek, Abramovič in Seničar (5 skokov) po 6; Evans (7 skokov) in Ocvirk (8 skokov) po 15, Marić 10.

STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, trener Triglava:
Prvi polčas je ekipa Athlete Celja odigrala tako kot cel zaključni turnir WABA lige. Bili so na veliko višjem nivoju tako v obrambi kot v napadu. V drugem polčasu smo odigrali bolje, predvsem pa pametneje in tako uspeli razliko znižati.

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
Čestitam svojim igralkam za dobro reakcijo in igro v prvem polčasu. V drugem delu smo igrali nepovezano in to je glavni razlog, da smo izpustili iz rok veliko razliko. Čestitam tudi košarkaricam Triglava za korektno igro.