Članice
Share

Celjske košarkarice so krasno začele domače prvenstvo. S kar 78:44 so pred domačimi gledalci premagale zasedbo Triglava iz Kranja. Dobre štiri minute prve četrtine je na semaforju kazalo 2:0 v korist Athleta, na odmor so gostiteljice odšle s prednostjo trinajstih točk (31:22), potem pa so varovanke trenerja Damirja Grgiča dale v višjo predstavo ter na koncu visoko zmagale.

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: “Vesel sem reakcije igralk in njihovega pristopa ter osredotočenosti na tekmi. To je dokaz, da delamo in razmišljamo v pravi smeri. Posledica vsega tega je bila razlika, ki pa nikakor ni realen pokazatelj. Čestitke našim košarkaricam za zmago, Kranjčankam pa za športno in korektno igro.”

Statistika tekme Athlete – Triglav

celjetriglav

Ivana Dojkić je dosegla 18 točk, Alma Potočnik 14, Zala Friškovec pa 12. Celjska zasedba je bila tokrat sicer zelo oslabljena, saj so manjkale poškodovane Marica Gajić, Zala Lešek, Annamaria Prezelj in Larisa Ocvirk. Prvič je v dresu Athleta zaigrala Andrea Marić (9 točk), ki je zaigrala sploh prvič po poškodbi, po šestih mesecih.

Celjske košarkarice bodo v četrtek odigrale novo domačo tekmo. V 3. krogu Jadranske lige bo v Celju gostoval Čelik iz Zenice.