Članice
Share

ŽKK Athlete Celje bo v sezono 2014/2015 krenil močnejši za povratnico v matični klub Majo Erkić (1985, 184 cm). Igralka je s klubom sklenila pogodbo, ki ji do 15. januarja prihodnje leto ob ustrezni ponudbi omogoča odhod v tujino.

Maja Erkić je za ŽKK Athlete Celje igrala v vseh mlajših selekcijah, nato pa s celjsko ekipo osvojila 4 naslove pokalne in državne prvakinje. Z ekipo Celja je dvakrat osvojila tretji mesti tudi v mednarodni jadranski ligi (2003 Sarajevo, 2006 Novi Sad). Iz Celja je kot druga strelka jadranske lige sredi sezone 2006/2007 odšla k španskemu prvoligašu Celti Vigo, nato pa je igrala še za Faenzo (zmagovalka italijanskega pokala, MVP finalnega pokalnega turnirja), Familio Schio (prvakinja Italije in udeleženka zaključnega turnirja evropske lige) ter Rivas Madrid (zmagovalka pokala Španije). V prejšnji sezoni zaradi hude poškodbe gležnja ni igrala. Maja Erkić je 20. novembra 2002 pod taktirko našega nekdanjega trenerja Dragomirja Bukvića debitirala v slovenski reprezentanci, za katero je doslej odigrala 62 uradnih tekem (tretja na večni lestvici nastopov). Maja je bila več let kapetanka naše ekipe in slovenske reprezentance, to vlogo pa bo ponovno opravljala tudi v sezoni 2014/2015. Erkićeva je zadnjo tekmo za celjski klub odigrala v jadranski ligi 21. januarja 2007 v Budvi proti ekipi Hercegnovega, v kateri je takrat blestela sedanja srbska reprezentantka Ana Dabović (zmaga Celja 71:67, Erkić 26 točk).

IZJAVI

Borut Kop, podpredsednik ŽKK Athlete Celje: “Izjemno smo veseli, da se Maja Erkić vrača v matični klub. Glede na to, da imamo letos izjemno mlado ekipo, bo njena prisotnost na igrišču in izven njega za nas izjemno dragocena. Mislim, da o njenih igralskih kvalitetah ni potrebno izgubljati besed. Prepričan sem, da bo na igrišču podaljšana roka trenerja Damirja Grgića in da se bodo lahko naše talentirane mladenke od nje marsikaj naučile. V klubu bi si želeli, da bi pri nas ostala čim dlje, po možnosti do konca sezone. Vsekakor pa se bomo iskreno razveselili tudi njenega morebitnega odhoda v tujino, saj smo trdno prepričani, da je Maja, kljub nekaterim drugače mislečim skeptikom, še vedno sposobna igranja na najvišjem evropskem nivoju.”

Maja Erkič, ŽKK Athlete Celje: “Glede na to, da sem minulo sezono zaradi poškodbe nesrečno izpustila, in da kljub igranju za reprezentanco Slovenije, nisem uspela prepričati morebitnih novih delodajalcev, sem se odločila, da ostanem v Celju. To pomeni, da bom do nadaljnega oziroma do prave ponudbe iz tujine, pomagala matičnemu klubu. V Celju se zelo dobro počutim in obenem verjamem, da je bila to v tem trenutku najboljša možna poteza.”

Zasedba Athleta bo v četrtek odpotovala v Zenico, kjer jo v četrtkovih večernih urah že čaka trening, v petek in v soboto pa bo sodelovala na turnirju prvakov držav nekdanje skupne države.