Članice
Share

Kapetanka naše ekipe Maja Erkić bo kariero nadaljevala pri italijanskemu podprvaku Ragusi, s katerim je podpisala enoletno pogodbo. Ragusa je zadnji dve sezoni finalist italijanskega državnega prvenstva. Lani je Ragusa v finalu italijanskega državnega prvenstva s 3:2 klonila proti evroligašu Schiu.

Maja Erkić je v lanski sezoni našo ekipo popeljala do naslova državnega in pokalnega prvaka Slovenije ter do 4. mesta v Jadranski MŽRKL ligi. V obdobju 2000 – 2007 se je Erkićeva v matičnem klubu podpisala pod štiri državne in pokalne lovorike ter trikrat celjsko zasedbo popeljala na zaključni turnir Jadranske lige. Po odhodu iz knežjega mesta je bila članica Celte Vigo, Faenze (z njo zmagovalka pokala Italije in MVP zaključnega turnirja italijanskega pokala), Familie Schio (prvakinja Italije in udeleženka zaključnega turnirja evrolige) in Rivasa (zmagovalka kraljevega pokala Španije). Maja Erkić je od leta 2002 stalna članice slovenske reprezentance, za katero je doslej odigrala 62 uradnih tekem (3. mesto na večni lestvici). Maja Erkić je tudi uradna ambasadorka mladinskega evropskega prvenstva, ki ga bo od 30.7. do 9.8. gostilo Celje.

celik2Maja Erkić: » Najprej bi se rada zahvalila ŽKK Athlete Celje za odlično sodelovanje v pretekli sezoni. V novi sezoni jim želim na vseh področjih, še posebej na športnem, veliko uspehov. Upam, da bom v prihodnosti z matičnim klubom v takšni ali drugačni vlogi še sodelovala. Glede na to, da se trenutno fizično odlično počutim, sem se ob nekaj ponudbah iz tujine odločila za odhod k italijanskemu podprvaku, ki ima tudi v prihodnosti zelo visoke cilje. Poleg športnih motivov  je pri odločitvi za Raguso pomembno vlogo odigralo tudi dejstvo, da mi način življenja v Italiji zelo ustreza, saj sem v Italiji prebila že kar nekaj sezon. Kljub odhodu v tujino pa bom doma vseskozi zavzeto navijala za Athlete.«

11143703_897742976935512_4136956813684147400_nBorut Kop, podpredsednik ŽKK Athlete Celje:« Ob odhodu naše kapetanke Maje Erkić v italijanskega podprvaka Raguso nas v klubu prevevajo mešani občutki. Po eni strani nam je žal saj izgubljamo odlično igralko in osebo, ki je bila v lanski sezoni našim mladim košarkaricam v veliko pomoč, po drugi strani pa smo veseli, da Maja odhaja v vrhunski klub in se s tem vrača na najvišji nivo evropske košarke. To nas po njenih izjemnih igrah v lanski sezoni ne preseneča, saj je Maja  nedvomno dokazala, da je še vedno sposobna igranja na najvišji evropski ravni. To je tudi za naš klub priznanje in dokaz, da so igralke ŽKK Athlete Celje vselej na očeh najboljših klubov iz najmočnejših evropskih lig. Erkićevi se zahvaljujemo za njen doprinos k rezultatom našega kluba v lanskem letu in ji na njeni nadaljnji poti želimo veliko uspehov. Prepričani smo, da se bodo naše poti v prihodnosti še kdaj srečale.

Foto: Mitja Knez