Članice
Share

Kapetanka prve ekipe ŽKK Athlete Celje Maja Erkič iz tekme v tekme dokazuje, da je dodana vrednost zasedbi trenerja Damirja Grgiča in njegovega pomočnika Žaneta Bortka. S svojimi bogatimi izkušnjami je dodaten veter v hrbet mlajšim in talentiranim igralkam. Na zadnji tekmi s Triglavom je bila najučinkovitejša na tekmi ter tudi v celotnem krogu, ko ji je romal naziv MVP.

Erkićeva se je sprva v domačem Velenju ukvarjala z atletiko, v zadnjih razredih osnovne šole pa jo je premamila košarka in sledil je prestop k celjskemu klubu. V njegovem dresu je osvojila po štiri lovorike v pokalnem tekmovanju ter državnem prvenstvu, dvakrat pa je segla tudi po bronu v ženski jadranski ligi. Kot druga najboljša strelka regionalnega tekmovanja (19,8 točke na tekmo) se je januarja 2007 preselila k španskemu prvoligašu Celtu Vigi, kjer je ostala do konca naslednje sezone. Športna pot jo je nato vodila v Italijo, kjer je dosegla največje uspehe v svoji dosedanji karieri. V dresu Faenze se je leta 2009 dokopala do pokalne lovorike in bila proglašena za najboljšo košarkarico zaključnega turnirja. Sledil je prestop k italijanskemu evroligašu Famili Schio. Leta 2011 je z njim postala italijanska prvakinja, v naslednji sezoni pa se je z ekipo zavihtela na finalni turnir najboljše osmerice ženske Evrolige. Leta 2012 je nastopila tudi na italijanski All-Stars tekmi.21_

Maja Erkič

Po končani sezoni je sklenila, da znova priskoči na pomoč slovenski reprezentanci, katere barve v različnih starostnih kategorijah brez premora brani že vse od leta 2001. Po odličnem začetku kvalifikacij za EuroBasket 2013 si je na tekmi proti Nizozemski ob zdrsu na mokrem parketu poškodovala stranske vezi kolena, ki so jo od igrišč ločile za več mesecev. Na parket se je znova vrnila decembra, ko jo je v svoje vrste povabil španski Rivas Ecopolis, tedanji aktualni podprvak Evrolige. Pri slednjem je igrala do začetka marca, ko si je na tekmi državnega prvenstva poškodovala že omenjeni gleženj. 29-letna branilka je do danes v članskem dresu Slovenije zaigrala 62-krat, kar jo uvršča na tretje mesto večne lestvice nastopov.