U19
Share
Na zaključnem turnirju državnega prvenstva za dekleta do 19 let je do naslova prvaka prišla ekipa Triglava, ki je v finalu ugnala Athlete Celje. Na tekmi za tretje mesto so Mariborčanke ugnale ekipo Grosupljega. MVP zaključnega turnirja je postala Eva Prevodnik (Triglav).

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA DEKLETA U19, Maribor:

FINALE:

Nedelja, 25. marec:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE 59:53 (13:19, 19:8, 10:12, 17:14)
Jesenšek 15 (5 skokov), Sofrič (9 skokov) in Prevodnik (8 skokov, 5 podaj) po 13; Molnar 14 (11 skokov), Krošelj 13 (8 skokov).

STATISTIKA

MVP ZAKLJUČNEGA TURNIRJA: Eva Prevodnik (Triglav)
NAJBOLJŠA STRELKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA: Tina Cvijanovič (Maribor) – 49 točk
NAJBOLJŠA PETERKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:
Aleksandra Krošelj (Athlete Celje),
Tina Cvijanovič (Maribor),
Ana Šarić (Triglav),
Teja Goršič (Grosuplje),
Nina Jesenšek (Triglav.

TEKMA ZA 3. MESTO:

Nedelja, 25. marec:
MARIBOR : GROSUPLJE 72:66 (12:17, 25:20, 15:21, 20:8)
Cvijanovič Tina 27 (8 skokov), Škobalj 12, Galič 8; Goršič 14 (12 skokov), Ahac 12 (5 skokov), Dautović Elma 9 (5 skokov).

IZJAVE TRENERJEV PO ZAKLJUČNEM TURNIRJU:

Gašper Sluga, trener Triglava:
Čestitke igralkam za prvo lovoriko v kategoriji do 19 let. Čeprav tekme nismo začeli najboljše, so dekleta ves čas verjela v zmago, ki smo z borbenostjo in nepopustljivo igro tudi dosegli. Mislim, da smo videli napeto finalno tekmo, ki smo jo zasluženo dobili. Še enkrat čestitke mojim igralkam ter vsem v klubu, ki pišejo to zgodbo. Zahvala gre tudi zvestim navijačem, ki so bili naš šesti igralec. 

Jure Krajnc, trener Athlete Celja:
“Čestitke ekipi Triglava za zaslužen naslov državnih prvakinj. Mojim dekletom nimam česa zameriti, saj so dale vse od sebe. V zaključku tekme smo naredili preveč napak in to nas je na koncu stalo naslova. Verjamem, da smo se iz tekme nekaj naučili in da bomo naslednjič v takih situacijah odigrali bolj zrelo.”

Andrej Kuzma, trener Maribora:
“Mislim, da smo v Mariboru videli lep turnir, dobro košarko in izenačene tekme. Mi smo celotno sezono oddelali zelo korektno, na zaključnem turnirju pa smo odigrali dve zelo borbeni tekmi. Na eni smo pokazali malo več hrabrosti kot na drugi, a na koncu moramo biti zadovoljni z bronom, za kar bi čestital svojim dekletom. Čestitke Triglavu za osvojeni naslov.”

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
“Na koncu smo zasedli neugodno četrto mesto. Prikazali smo dobro igro in mislim, da bi si zaslužili medaljo. Krivdo za poraz prevzamem nase. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil staršem, ki so celotno sezono pomagali pri prevozih in organizaciji.”