Članice
Share

Na današnjem draftu WNBA lige je bila članica našega kluba Marica Gajić kot 32. pick izbrana s strani Washington Mysticsov, za katere bodo med drugim v novi sezoni igrale MVP zaključnega turnirja evrolige Kia Vaughn (Sparta Praga), srbska reprezentantka Jelena Milovanović (Dinamo Kursk) ter najboljša mlada igralka Evrope leta 2013 Ema Messeman, ki je soigralka slovenske reprezentantke Nike Barič pri moskovskem Spartaku. Po letu 2012, ko je Minnesota kot 20. pick izbrala Niko Barič, je Gajićeva že druga igralka našega kluba, ki ji je na naboru WNBA lige uspel veliki met.

Marica Gajić, ki ima slovenski in bosanski potni list, pa se bo v zgodovino slovenske košarke vpisala kot prva košarkarica, ki je bila na naboru WNBA lige izbrana neposredno iz Jadranske oziroma slovenske lige in slovenskega kluba.

Gajićeva v našem klubu igra že četrto sezono. Doslej je z njim osvojila po 3 naslove državne in pokalne prvakinje Slovenije, v letošnji sezoni se lahko pohvali tudi z nazivom MVP rednega dela Jadranske lige, v kateri je bila v zadnjih dveh sezonah tudi najboljša skakalka lige. Ena njenih največjih odlik je izjemen občutek za skok, zato ne čudi, da je v zadnji sezoni Marica Gajić postala najboljša skakalka v zgodovini Jadranske (MŽRKL) lige.

Gajićeva je v dresu reprezentance BIH zablestela tudi na lanskem Evropskem prvenstvu do 20 let B divizije v Sofiji, ko je bila izbrana za MVP prvenstva, z naskokom pa je bila tudi prva strelka in skakalka omenjenega prvenstva v Bolgariji.

Ob Marici Gajić so bile na letošnjem naboru WNBA lige izbrane še tri Evropejke (Amanda Zahui – Švedska, Dragana Stanković – Srbija, Zsofia Hruščakova – Slovaška), med uradnimi kandidatkami iz Evrope pa je bila še ena članica našega kluba Eva Lisec. Zanjo je pred naborom največ zanimanja pokazala ekipa Phoenixa, ki pa se nato na draftu ni odločila za izbor slovenske reprezentantke.

Borut Kop, podpredsednik ŽKK Athlete Celje: »Vsekakor želim v imenu kluba Marici Gajić iskreno čestitati za nov velik mejnik na njeni športni poti. Njen izbor na draftu WNBA lige je nov dokaz, da Marica sodi med najboljše mlade evropske igralke in, da je pred njo svetla prihodnost. Prepričani smo, da isto velja tudi za Evo Lisec, ki je bila tudi med uradnimi kandidatkami na letošnjem draftu in po naših informacijah v resnih razmišljanjih predvsem ekipe Phoenixa. Marica Gajić je po Niki Barič, ki je bila na draftu WNBA lige izbrana leta 2012, že druga igralka našega kluba, ki ji je v kratkem obdobju na WNBA draftu uspelo uresničiti svoje sanje. To je za naš klub izjemno veliko priznanje in nedvomno dokaz, da v klubu delamo dobro in kakovostno in smo na pravi poti. Zagotovo je Washingtonov izbor Gajićeve tudi dodaten motiv za vse naše mlajše igralke in dokaz, da se s trdim delom in odrekanjem da priti zelo daleč.«

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: »Marici iz srca čestitam. Kot trener sem zelo ponosen na omenjen uspeh. V nadaljni karieri ji želim vse dobro, brez poškodb ter, da nikoli ne pozabi Celja.«

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/video.php?v=896077537102056″ width=”520″ height=”291″ onlyvideo=”1″ alt=”VIDEO IZJAVA MARICE GAJIĆ”]

 

Ne pozabite … V ponedeljek, 20. aprila, ob 17.30, napolnimo dvorano Gimnazije center Celje ter pospremimo celjske košarkarice na tretji tekmi finala končnice državnega prvenstva do enajstega naslova državnih prvakinj.