U17
Share

Po pokalnem naslovu ter naslovu pionirskih državnih prvakinj, so za novo veselje v taboru ŽKK Athlete Celje poskrbele mladinke, ki so konec tedna na zaključnem turnirju državnega prvenstva v Celju osvojile naslov mladinskih državnih prvakinj Slovenije. Varovanke trenerja Damirja Grgiča so v polfinalu 2 76 proti 66 premagale kranjski Triglav, v velikem finalu pa so bile boljše še od ŽKK Grosuplje (70:60). Za celjsko mladinsko ekipo je to že šesti naslov državnih prvakinj zapored.

Kljub, temu, da zadnji teden zaradi težav s hrbtom ni trenirala, je Marica Gajić še enkrat več pokazala svoj razkošen talent in bila s 30–imi točkami in 15–imi skoki izbrana za MVP zaključnega turnirja. Poleg nje je bila v najboljšo peterko turnirja izbrana tudi njena soigralka Eva Lisec. Za celjsko ekipo so na zaključnem turnirju igrale: Eva Lisec (33 točk na dveh tekmah), Marica Gajić (30), Živa Macura (26), Nina Gabrovšek (21), Maja Bošnjak (12), Alma Potočnik (11), Larisa Ocvirk (11), Zala Pučko (2), Zala Knez, Teja Dimec, Viktorija Durkovič. Vodila sta jih trener Damir Grgič in pomočnik Žane Bortek, fizioterapevt je bil Luka Mirnik.

Marica Gajić, najboljša igralka turnirja: »Mislim, da se zasluženo veselimo naslova državnih prvakinj. Finale je bil za mladinsko kategorijo na dokaj visoki ravni. Pred in med turnirjem smo imele kar nekaj težav s poškodbami, kar se je poznalo tudi na naši igri, saj sem mnenja, da smo sposobne igrati še bolje. Zdaj se moramo osvežiti in pripraviti na zaključek državnega prvenstva v članski kategoriji, kjer imamo prav tako visoke cilje.«

Eva Lisec, članica najboljše peterke turnirja: »Zelo smo vesele naslova. Izplačalo se je celoletno trdo delo. Pred turnirjem smo veljale za favoritinje in to smo potrdile tudi na igrišču. Sama sem imela po petkovem udarcu v kolenu na finalni tekmi kar nekaj težav, a sem kljub vsemu stisnila zobe in pomagala svojim soigralkam. Upam, da sezono uspešno zaključimo tudi v članskem državnem prvenstvu.«

– FOTOGALERIJA FINALA –

Na spodnji povezavi si lahko ogledate obširno fotogalerijo finalne tekme, ki jo je na svoji spletni strani objavila Košarkarska zveza Slovenije.

– FOTOGALERIJA KZS –

Prihodnji teden čaka vrhunec državnega prvenstva tudi za našo kadetsko ekipo, ki bo nastopila na zaključnem turnirju državnega prvenstva v Kranju. Nasprotnice Athleta v polfinalu bodo igralke ljubljanske Subrine Ilirije.