U19
Share

Mladinska selekcija ŽKK Athlete Celje je v velikem finalu zaključnega turnirja državnega prvenstva, s 85:41 premagala kranjski Triglav ter se še sedmič zapored razveselila najboljših v državi. Celjske košarkarice so dobesedno odpihnile nasprotnice in se na koncu okitile z zlatom. Eva Lisec se je ustavila pri 33 točkah in 16 skokih!

Statistika finalne tekme med Triglavom in Athleteom

Eva Lisec je bila izbrana za najkoristnejšo igralko zaključnega turnirja, članica Domžal Anamaria Prezelj je bila najboljša strelka, Marica Gajić in Eva Lisec pa sta bili izbrani v najboljšo peterko turnirja.

 

Trener Athletea Damir Grgič je po naslovu dejal: “Igralkam čestitam za zaslužen naslov, čeprav niti sam nisem verjel, da bo razlika tolikšna. Nimamo veliko časa za slavje, saj nas čaka tekma s Triglavom v članski konkurenci ter definitivno bolj naporen zaključek kadetskega prvenstva, tako, da moramo biti z glavami že usmerjeni naprej. Čestitam tudi drugim ekipam za uvrstitve in gostiteljem za zelo dobro organizacijo.”

Ta konec tedna sledi še zaključni turnir državnega prvenstva za kadetinje, ki se bodo v petek in v nedeljo merile v Novem mestu.