Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje danes čaka nadaljevanje sezone mednarodne jadranske WABA lige. Celjanke so v večernih ponedeljkovih urah odpotovale v Bolgarijo, kjer se bodo danes v 11. krogu omenjenega tekmovanja pomerile z Montano.

Tako Montana kot Cinkarna Celje sta pred današnjo tekmo pri petih zmagah in treh porazih. Zasedba Cinkarne Celje bo v Bolgariji nastopila brez poškodovane Aleksandre Krošelj, košarkarice, ki so se v preteklih tednih ubadale s poškodbami, pa bodo tokrat na voljo trenerju Damirju Grgiću.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Zavedamo se, da nas v Bolgariji čaka zelo zahtevna tekma, potem ko je Montana v domači dvorani praktično nepremagljiva. Tudi nam sicer še ni uspelo zmagati pred njihovimi navijači. Zdaj je pred nami nova priložnost in novo upanje na presenečenje ter zmago.«

Larisa Ocvirk, kapetanka ŽKK Cinkarna Celje: »Montana je zelo dobra ekipa, a naredile bomo vse, da presenetimo gostiteljice ter ostanemo v igri za uvrstitev na zaključni turnir jadranske lige.«

Današnja tekma se bo začela ob 18.30 (ob 17.30 po slovenskem času). Sodniki tekme v dvorani Mladost bodo Rados Arsenijević, Vladimir Vešković in Petar Pešić. Delegat Vladimir Atanasov. Do konca rednega dela sezone jadranske lige se sicer obeta še kako zanimiv boj za uvrstitev na zaključni turnir, saj se za prva štiri mesta poteguje pet ekip.