Članice
Share

CELJANKE V POLFINALU Z BEOGRAJSKO CRVENO ZVEZDO


V soboto, 24. marca in v nedeljo, 25. marca se bo v dvorani Mladost v Montani odvil zaključni turnir WABA lige, na katerem bo nastopila tudi ekipa Cinkarne Celje. Celjanke se bodo v soboto v polfinalu pomerile s Crveno zvezdo, na drugi polfinalni tekmi se bosta srečali Budućnost in Montana. Tekma za tretje mesto in finale bosta na sporedu v nedeljo.BTRAVEL WABA LIGA – ZAKLJUČNI TURNIR ČETVERICE

V skladu s pravili WABA lige in končne razvrstitve v Superligi sta polfinalna para zaključnega turnirja WABA lige Cinkarna Celje (1) : Crvena zvezda (4) ter Budućnost Bemax (2) : Montana 2003 (3). Polfinalna obračuna bosta na sporedu v soboto, tekma za tretje mesto in finale pa v nedeljo.

Finalna turnirja WABA lige v kategoriji deklet do 15 in 17 let bosta potekala v Ljubljani v organizaciji Akson Ilirije, 14. in 15. aprila.

POLFINALE 1:
Sobota, 24. marec, ob 15.15:
CINKARNA CELJE : CRVENA ZVEZDA

 


Cinkarna Celje je redni del WABA lige sklenila na prvem mestu z izkupičkom enajstih zmag in treh porazov. Celjanke so bile neuspešne na obračunih z Montano, Budućnostjo in košarkaricami Crvene zvezde. Izid na medsebojnih obračunih v tej sezoni je izenačen na ena. Na prvi tekmi so z 79:71 zmagale srbske igralke, na drugem srečanju pa so bile uspešnejše slovenske prvakinje (80:63). Crvena zvezda je Superligo končala na četrtem mestu (8 zmag, 6 porazov). Srečanje si bo mogoče ogledati v spletnem prenosu.

Iva Slonjšak, ki je postala tudi MVP zadnjega kola Superlige, je v tej sezoni najučinkovitejša košarkarica v dresu Celja (16,5 točk na tekmo).

Izjavi pred polfinalno tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: 
“Rad bi čestital vsem ekipam za uvrstitv na finalni turnir. Na turnir v Montano potujemo z željo, da pokažemo naš trenutni maksimum. Če bomo odigrali koncentrirano, srčno tako kot znamo, lahko premagamo vsakega tekmeca na turnirju, če pa bomo odreagirali slabo pa lahko z vsakim seveda tudi izgubimo. Pričakujem izjemno težko tekmo v polfinalu proti ekipi Crvene zvezde, ki ima odlično mlado ekipo z izkušeno trojko (Prlja, Jovanović, Stjepanović) na čelu.”

Larisa Ocvirk, kapetanka Cinkarne Celje: 
“Odpravljamo se na zaključni turnir WABA lige v bolgarsko Montano. V polfinalu se bomo pomerile z beograjsko Crveno zvezdo. Naredile bomo vse kar je v naši moči, da tekmo zmagamo in se podamo v borbo za zlato. Kot branilke lanskega naslova se v Bolgarijo podajamo polne želje in motivacije, pripravljene da na igrišču pustimo srce.”

POLFINALE 2:
Sobota, 24. marec, ob 18.15:

BUDUĆNOST : MONTANA

TEKMA ZA 3. MESTO:
Nedelja, 25. marec, ob 15.00:

PORAŽENEC CINKARNA CELJE/CRVENA ZVEZDA : PORAŽENEC BUDUĆNOST/MONTANA

FINALE:
Nedelja, 25. marec, ob 18.00:

ZMAGOVALEC CINKARNA CELJE/CRVENA ZVEZDA : ZMAGOVALEC BUDUĆNOST/MONTANA