Članice
Share

Američanka Tavelyn James (23 let, 170 cm) je nova organizatorka igre članske ekipe. S celjskim klubom je podpisala enoletno pogodbo. Jamesova ima za seboj izjemno kariero v 1. diviziji ameriške študentske lige. V svoji zadnji sezoni na univerzi Eastern Michigan je v povprečju dosegala kar dobrih 24 točk na srečanje in bila druga strelka celotne študentske NCAA lige. Dve leti zapored (2011, 2012) je bila proglašena za najboljšo igralko konference Mid-America. Leta 2011 je zaigrala za ameriško reprezentanco na Panameriških igrah v Mehiki in bila za letošnjo MVP svetovnega prvenstva do 19 let Breanno Stewart, druga strelka ameriške reprezentance. V lanskem letu jo je prvak WNBA lige Minnesota povabil med 18 košarkaric, ki so se udeležile njihovega predsezonskega kampa, vendar se ji ni uspelo prebiti med dvanajsterico, ki je v sezoni 2012/2013 za to ekipo igrala v WNBA ligi. Tavelyn je polovico lanske sezone odigrala za izraelski Elitzur Holon.

Tavelyn James: “Za prihod v Celje sem se odločila, ker menim, da je to zame, glede na reference, ki sem jih pridobila o tem klubu, dobra priložnost, da naredim korak naprej v moji karieri. Z novim klubom želim zmagovati tekme in osvajati lovorike. Mislim, da s svojo energijo, igro v obeh smereh in vlogo vodje na igrišču ekipi lahko pomagam, da bo še boljša in bo dosegala še boljše rezultate kot doslej. V prihodnosti želim zaigrati tudi na najvišji evropski ravni.”

Damir Grgič, trener: “Položaj branilke smo želeli najprej pokriti s slovensko igralko. Ker kljub našim velikim naporom in dolgotrajnemu čakanju to ni bilo mogoče, smo bili rešitev prisiljeni poiskati v tujini. Ponosni smo, da v našo sredino prihaja košarkarica, ki je igrala tudi za ameriško reprezentanco in bila druga strelka NCAA lige. Pričakujem, da bo v prihodnji sezoni ena naših nosilk igre ter, da bo s svojimi kvalitetami in znanjem našim mladim košarkaricam v veliko pomoč.”