Članice, Novice
Share

Čez natanko mesec dni se bo zbrala članska izbrana vrsta. S pripravami na ženski EuroBasket 2019 v Nišu, bo začela v petek, 17. maja. Selektor Damir Grgić je na širši seznam kandidatk za dres z državnim grbom uvrstil 22 košarkaric. Slovenke bodo s pripravami začele na Rogli, do odhoda v Niš pa bodo opravile 35 dni priprav. Med pripravami bodo odigrale osem pripravljalnih tekem, od tega šest na domačih tleh.

Poleg nosilk reprezentančne igre v zadnjih kvalifikacijah na spisku najdemo tudi nekaj mladih košarkaric, ki vse bolj trkajo na vrata članske izbrane vrste. Na priprave je vabljenih tudi 5 članic ŽKK Cinkarna Celje.

LARISA OCVIRK, MARUŠA SENIČAR, ZALA FRIŠKOVEC, ALEKSANDRA KROŠELJ, LEA DEBELJAK (vse ŽKK Cinkarna Celje), URŠA ŽIBERT, REBEKA ABRAMOVIČ, GALA KRAMŽAR, ANA ŠARIĆ (vse ŽKK Triglav), TINA CVIJANOVIČ, MERISA DAUTOVIĆ (obe ŽKD Maribor), SARA MEDEN (ŽKD Ježica), TINA TREBEC (Lattes Montpellier, Francija), TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), INES KERIN (Skallagrimur, Islandija), SHANTE MARIE EVANS (ESBV Villeneueve, Francija), TINA JAKOVINA (Wasserburg, Nemčija), NIKA BARIČ (UMMC Ekaterinburg, Rusija), EVA RUPNIK(Braunschweig, Nemčija), EVA LISEC (Familia Schio, Italija),  ANAMARIA PREZELJ (Gorzow WLKP, Poljska) in TEJA GORŠIČ (BAM Poprad, Slovaška).

Dokončen načrt priprav in urnik pripravljalnih tekem bo štab reprezentance uskladil v dneh po koncu finalne serije državnega prvenstva. Seznam vabljenih reprezentantk, ki se bodo 17. maja zbrale na pripravah, bo selektor Damir Grgić razkril na novinarski konferenci, ki bo predvidoma 14. maja. Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance: “Na širšem seznamu reprezentančnih kandidatk najdemo skupek izkušenj in mladosti slovenske ženske košarke. Veseli me, da naše košarkarice v klubskih sredinah kažejo dobre igre, tako da strokovni štab pri oblikovanju končnega spiska kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu čaka kar težka naloga. Vsem igralkam želim uspešen in predvsem zdrav zaključek sezone in se že izjemno veselim, da kmalu začnemo z reprezentančni pripravami. Vse navijače pa prav lepo vabim, da si ogledajo finalno serijo našega državnega prvenstva.”

Vir: KZS