Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Athlete je odigrala že sedmo pripravljalno tekmo. Po šestih na Kitajskem je tokrat odigrala še prvo v domači dvorani. S 73:48 je premagala Slovanko. Gre za ekipo iz Češke, katera je v tamkajšnjem državnem prvenstvu v pretekli sezoni zasedla šesto mesto. Tokrat je bila v dresu Athleta najučinkovitejša Rebeka Abramovič. Dosegla je 17 točk.

Celjske košarkarice so zasluženo visoko slavile, ko so sicer veliko kvalitetnejše od nasprotnic, katere pa so se v Celju pokazale kot zasedba, ki igra čvrsto obrambo. Gostiteljice svojo formo počasi že dvigujejo.

Strelke za Athlete: Rebeka Abramovič 17, Marica Gajić 14, Tina Jakovina in Maja Erkič 8, Ivana Dojkić, Eva Lisec in Annamarija Prezelj 6, Zala Lešek in Alma Potočnik 4, Larisa Ocvirk 2.

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete: “Ta tekma je bila v tem obdobju zelo dobrodošla. Ekipa Slovanke je zelo čvrsta ekipa, ki igra čvrsto košarko in to smo potrebovali. Ne glede na rezultat sem lahko zadovoljen nad pristopom igralk. Imamo pa še veliko stvari za narediti, popraviti. S samim stanjem v ekipi pa sem nedvomno zadovoljen, ko je najpomembneje, da je pristop igralk pravi.”