Članice
Share

Košarkarice Athlete Celja so z odliko opravile zadnji preizkus pred finalnim turnirjem jadranske lige, ki jih konec tedna čaka v domači dvorani. V državnem prvenstvu so vpisale še 17. zaporedno zmago, potem ko so bile na gostovanju v Mariboru boljše s 109:62.

Varovanke Damirja Grgiča so svojo moč kazale že od prve sekunde tekme. Z izjemnim izkoristkom meta – 8/10 za dve, 5/6 za tri, prosti meti 3/3 – so že v uvodni četrtini napravile visoko razliko. Po 10 minutah so vodile kar s 34:11, z enakomerno rotacijo devetih igralk pa silovit tempo držale tudi v nadaljevanju, ko so iz minute v minuto le še višale razliko. Maja Erkič je dosegla 20 točk.

Statistika tekme Maribor – Athlete Celje

Trener Damir Grgič je po visoki zmagi v Mariboru dejal: “Čestitke našim igralkam za zasluženo zmago, gostiteljicam pa za korektno igro. Zadnji test pred finalnim turnirjem ženske jadranske lige smo opravili z odliko. Mislim, da se tja podajamo dobro pripravljeni. Veseli smo, da bomo turnir gostili v domači dvorani. Naredili bomo vse, da izkoristimo naš teren ter doma ostanemo neporaženi tudi po tem turnirju.”