Članice, U17, U19
Share

Celjske košarkarice so v konkurenci kadetinj znova postale državne prvakinje. Naslov so obranile sredi Novega mesta, potem ko so v velikem finalu zaključnega turnirja z 89:36 deklasirale Krko. V tekmi za tretje mesto je Triglav premagal Konjice.

Celjanke so se v enem tednu razveselile dveh naslovov državnih prvakinj. V mladinski in kadetski konkurenci. V včerajšnjem velikem finalu je Milina Mišeljić vpisala 24 točk, Larisa Ocvirk 21.

Mišeljićeva je bila izbrana za najkoristnejšo igralko turnirja in najboljšo skakalko turnirja. Ocvirkovi sta pripadla naziva najboljše strelke turnirja in najboljše obrambne igralke. Še tretja članica Athleta Alma Potočnik je bila najboljša podajalka zaključnega turnirja, potem ko so bile vse tri omenjene košarkarice izbrane med najboljših pet košarkaric sklepnega turnirja štiri najboljših ekip državnega prvenstva.

Statistika tekme Athlete – Triglav

Celjska zasedba zdaj vse misli usmerja k jutrišnji prvi tekmi polfinala končnice v konkurenci članic. Prva ekipa Athleta se bo v polfinalu pomerila z Domžalčankami, ko se bo igralo na dve zmagi. Jutrišnja prva tekma se bo v dvorani Gimnazije Celje – center začela ob 20. uri.