Članice
Share

Prva ekipa iz tedna v teden dobiva novo podobo za novo sezono. Slovenska reprezentantka Tina Jakovina (letnik 1992) je nova članica ŽKK Athlete Celje. Primorka je v mlajših selekcijah uspešno igrala za matični klub Pivko, nato je bila eno sezono članica ŽKK Grosuplje, zadnji dve leti pa je branila barve kranjskega Triglava.

V zadnji sezoni je bila 10. najboljša strelka (14 točk na tekmo) in 8. skakalka (7,4 skoka na tekmo) jadranske lige, na zaključnem turnirju slovenskega pokala v Vojniku pa je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja (MVP). Študentka arhitekture je julija 2012 na tekmi proti Slovaški debitirala v slovenski članski reprezentanci, izjemno uspešna pa je bila tudi v mlajših reprezentančnih selekcijah. Tina Jakovina je bila članica mladinske izbrane vrste, ki se je leta 2009 v Izraelu uvrstila v A divizijo, naslednje leto (2010) pa na Slovaškem s četrtim mestom v Evropi bila pomemben člen generacije, ki je dosegla doslej največji reprezentančni uspeh slovenske ženske košarke. Leta 2011 je Tina Jakovina z reprezentanco do 19 let nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v Čilu.

Tina Jakovina je po podpisu pogodbe z ŽKK Athlete Celje dejala: »S prihodom v Celje želim narediti korak naprej na svoji športni poti. Veselim se prihodnje sezone in igranja za enega najboljših klubov v Sloveniji. V Celje odhajam maksimalno motivirana in pripravljena ekipi pomagati do uresničitve zastavljenih ciljev. Hkrati bi se rada zahvalila dosedanjemu klubu Triglav Kranj za vse, kar mi je omogočil. Pričakujem, da bom v Celju napredovala in čim bolje izkoristila ponujeno priložnost. Pripravljena sem na trdo delo, ki nas čaka na poti do uspeha.«

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: » Izjemno sem vesel Tinine odločitve, da v novi sezoni prihaja v naš klub, saj sva  izjemno uspešno sodelovala že v mlajših reprezentančnih selekcijah. Vesel sem, ker poleg odlične igralke v naš klub prihaja tudi odlična oseba, ki bo zagotovo našim mlajših igralkam lahko v veliko pomoč in oporo. Njene igralske kvalitete niso bile nikoli sporne, zato sem prepričan, da nam bo pri doseganju zastavljenih ciljev v novi sezoni izdatno pomagala.«

Po končani sezoni 2013/14 so celjsko zasedbo torej okrepile že tri nove igralke. Annamaria Prezelj, Zala Lešek in zdaj še Tina Jakovina.