Članice
Share
V predzadnjem kolu superlige osmih najboljših ekip v ligi WABA je ekipa Athlete Celja z 29 točkami razlike ugnala beograjski Partizan.

LIGA WABA, 7. KOLO SUPERLIGE:

Sreda, 1. marec, Gimnazija Celje Center ob 18,00:
ATHLETE CELJE : PARTIZAN 71:42 (14:12, 22:13, 24:6, 11:11)
Evans 16 (12 skokov), Marić 14 (7 skokov), Krošelj (5 skokov) in Prezelj (5 skokov) po 9; Petrović 13.

STATISTIKA

Celjanke so prišle do druge zaporedne zmage, ki je za ekipo aktualnih pokalnih in državnih prvakinj zelo pomembna v boju za čim boljše izhodišče pred zaključnim turnirjem četverice. Srbkinje so bile enakovreden tekmec zgolj prvih deset minut, nato pa so Celjanke zagospodarile na parketu. V 12. minuti je prednost prvič presegla deset točk, do polčasa je Štajerkam uspelo povečati prednost še za točko. V drugem polčasu smo videli še večjo prevlado celjskih košarkaric, ki so vodile tudi že za 36 točk. Do konca srečanja je gostjam sicer uspelo nekoliko znižati razliko, vendar zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena.

Najboljša strelka v celjski zasedbi je bila Američanka Evansova, ki je dosegla 16 točk, pri ekipi Partizana pa jih je Petrovićeva prispevala 14.

V zadnjem kolu superlige se Celjanke odpravljajo na gostovanje k bolgarski ekipi Beroe. Tekma bo na sporedu v sredo, 8. marca.

Vir teksta: KZS

Foto: G. Kusić