Članice
Share

Košarkarice celjskega Athleta so se prebile na prag 10. naslova državnih prvakinj. Na drugi finalni tekmi v Kranju so bile od domačega Triglava prepričljivo boljše, s 76:59. V sredo lahko zasedba trenerja Damirja Grgiča pred domačimi gledalci že zaključi s sezono …

Novo dinamično in razburljivo srečanje se je prelomilo v 18. minuti v korist zasedbe trenerja Damirja Grgiča. Trener Celjank je gostiteljem postregel s consko obrambo, na katero igralke Triglava niso našle rešitve. Celjanke so to izkoristile in do polčasa z osmimi zaporednimi točkami ušle na +12 (33:45). Tudi v drugem polčasu so se aktualne prvakinje držale svojega ritma, za razliko od prve finalne tekme niso doživele padcev, in tekmo zanesljivo pripeljale h koncu, potem ko so prikazale izvrstno predstavo in zasluženo ugnale domačinke. Pri Triglavu je bila z 20 točkami najboljša Živa Zdolšek, 11 pa jih je ob šestih podajah dodala Sara Meden. Na drugi strani je pri 20 točkah tekmo končala Rebeka Abramovič, s 15 pa ji je sledila Helena Boada.

Trener Damir Grgič je po drugi zmagi dejal: “Kot smo pričakovali, je bila to še ena težka tekma, na kateri smo imeli nekaj manjših težav, predvsem v obrambi, v kateri nismo našli pravega ritma. V drugi četrtini smo vzeli stvari v svoje roke in na koncu tekmo uspešno pripeljali do konca, zato čestitam svojim igralkam. Triglav se zagotovo ne bo predal, po izkušnjah vem, da bodo njegove igralke zelo motivirane tudi na tretji tekmi, vem pa tudi, da smo v zelo dobri formi, psihično in fizično zelo dobro pripravljeni in vemo, kaj hočemo, zato bomo naredili vse, da končamo finale na naslednji tekmi v Celju.”

Triglav – Athlete, 2:0 v zmagah

Statistika tekme, fotogalerija in celoten posnetek tekme

Pri Triglavu je bila z 20 točkami najboljša Živa Zdolšek, 11 jih je dodala Sara Meden. Na drugi strani je pri 20 točkah tekmo končala Rebeka Abramovič, s 15 pa ji je sledila Helena Boada. Tretja, morda že odločilna tekma vrhunca te sezone bo na sporedu v sredo, ob 18. uri, v Celju, ko se lahko Celjanke že razveselijo desetega naslova državnih prvakinj.