Članice
Share

Celjske košarkarice v Jadranski ligi ostajajo neporažene. Na peti tekmi so vpisale še peto zmago. Z 81:73 so zmagale sredi Zenice, kjer so na kolena spravile venomer neugodni Čelik. Marica Gajić je vpisala 21 točk.

Zasedba Athleta je prvi polčas odigrala zelo dobro in ob odmoru vodila s 43:32. V tretji četrtini pa so domačinke na krilih bučnega občinstva sprva znižale zaostanek, v drugi polovici predzadnej četrtine pa tudi povedle za štiri točke. Da je tekma postala še bolj nervozna, so poskrbele osebne napake, potem ko so morale kar štiri košarkarice Athleta zaradi štirih obsedeti na klopi (Marica Gajić, Eva Lisec, Ivana Dojkić in Rebeka Abramovič). Pred zadnjimi desetimi minutami je bil rezultat poravnan na 60:60. V zadnji četrtini je trener Damir Grgič storil vse, kar je bilo v njegovi moči, igralke so dobesedno letele na igrišču ter na koncu po pravi drami zasluženo zmagale.

celik1

Statistika Čelik – Athlete

Damir Grgič: »Čestitke igralkam za zmago. V prvem polčasu smo igrali dobro in nadzorovali potek tekme. V tretji četrtini smo nerazumljivo popustili, toda na koncu smo pokazali pravi značaj. Čestitke tudi igralkam Čelika za fair tekmo.«

Prihodnji četrtek bo Athlete v 8. krogu Jadranske lige gostoval pri Grosbasketu.