Članice
Share

CELJANKE IN KRANJČANKE BREZ TEŽAV V FINALU


V finalu 27. Pokala članic bomo četrtič zapored spremljali obračun med Triglavom in Cinkarno Celje. Celjanke so v prvem polfinalu odpravile Ilirijo, Triglav pa je bil boljši od Konjic. Finale bo na sporedu jutri ob 17. uri.

 


FINALNI TURNIR POKALA ČLANIC:

Lokacija: ŠD Planina, Kranj

Polfinale 1:
Sobota, 10. marec:
AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 45:88 (16:19, 12:24, 9:27, 8:18)
More 15, Jamnik 10, Stergar 8 (12 skokov); Marić 18 (26 skokov), Delić 15, Slonjšak 14.

STATISTIKA

Prve finalistke Pokala članic so po pričakovanju košarkarice Cinkarne Celje, ki lovijo trinajsto pokalno zvezdico. Po izenačeni uvodni četrtini so Celjanke iz minute v minuto višale svojo prednost in polfinalno tekmo dobile z rezultatom 88:45.

Tekma je bila izenačena zgolj v prvi četrtini. Čeprav so branilke pokalne lovorike hitro povedle s 14:6, se je uspelo Ljubljančankam ob koncu prvih desetih minut približati zgolj na tri točke zaostanka. Po dveh zadetih prostih metih Ele Stergar je prednost skopnela zgolj na točko. Sledil je delni izid 11:2 in prva dvomestna prednost za varovanke Damirja Grgića. Na glavni odmor sta ekipi odšli z rezultatom 43:28. 

V drugem delu prve polfinalne tekme smo spremljali podobno zgodbo kot v drugi četrtini. Razpoložene Celjanke so prevladovale prav v vseh košarkarskih elementih. Imele so kar 23 skokov v napadu, pri tem pa je imela glavno besedo Andrea Marić, ki je skupaj pridobila kar 26 skokov. Že sredi tretje četrtine je bilo jasno, da se bodo Celjanke četrtič zapored oziroma 21. v svoji zgodovini uvrstile v finale. Trenerja sta v zadnjih desetih minutah ponudila priložnost za igro tudi mlajšim košarkaricam, ekipa iz knežjega mesta pa je tudi zadnjo četrtino dobila z 10 točkami naskoka. 

Naziv igralke tekme je pripadel Andrei Marić, ki je ob izjemnih 26 skokih dosegla tudi 18 točk. Pri Ljubljančankah je Tina More dosegla 15 točk.

Izjavi po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
“Celjanke so prišle do zaslužene zmage. Glede na to, da nismo nastopili v kompletni postavi, sem lahko zadovoljen s prvi polčasom, predvsem z uvodno četrtino. Dekleta so prikazala pravi pristop in željo. Na koncu nam je zmanjkalo moči, vseeno pa menim da smo si zaslužili nastop na finalnem turnirju.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Čestitam mojim košarkaricam za zanesljivo in zasluženo zmago. V mislih imamo že jutrišnjo tekmo. Odpočiti si moramo in se ustrezno pripraviti na finalno srečanje.

Foto: Gojko Kusić (Kranj, 10.3.2018)


Polfinale 2:
Sobota, 10. marec:
KONJICE : TRIGLAV 36:75 (14:23, 5:18, 11:20, 6:14)
Zdovc 9, Klančnik 7 (8 skokov), Hatunšek in Podgrajšek po 5; Abramovič 17 (5 skokov, 5 asistenc), Šarić 12 (8 skokov), Prevodnik 9.

STATISTIKA

Na drugem polfinalnem srečanju Pokala članic sta se pomerili ekipi Konjic in Triglava. Pokalne prvakinje iz sezone 2013/14 so si priborile šesti nastop v finalu, kjer jih jutri čaka obračun s Cinkarno Celje.

Kranjčanke niso potrebovale veliko časa, da prevzamejo pobudo, saj so si že ob koncu uvodnih desetih minut priigrale devet točk naskoka. Še uspešnejše so bile v drugem delu, ko so košarkaricam iz Slovenskih Konjic dovolile zgolj pet točk. Odlično igro v obrambi so varovanke Ernesta Novaka kronale še z dobro igro v napadu in na glavni odmor odšle s prednostjo 22 točk. Edini koš iz igre za ekipo Konjic je v drugi četrtini dosegla Tea Ramšak.

Drugi polčas ni prinesel sprememb. Kranjčanke so še naprej višale prednost, že pred zadnjo četrtino pa je bilo jasno, da bomo v finalu še četrtič zapored spremljali obračun Cinkarne Celje in Triglava. Trener kranjske ekipe je v zadnji četrtini priložnost za igro ponudil tudi mlajšim košarkaricam in tako odpočil nosilke. 

Najboljša strelka tekme je bila Rebeka Abramovič, ki v zadnji četrtini sploh ni stopila na parket. Dosegla je je 17 točk, pridobila pet skokov ter podelila pet asistenc. Pri Konjičankah je devet točk dosegla Ajša Zdovc.

Izjavi po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
“Dekleta so nekoliko popustila pod pritiskom, zato niso prikazale takšne igre kot sem jo od njih pričakoval, vendar jim nimam kaj očitati. Odigrale so najboljše kot so v tem trenutku sposobne. Verjamem, da bomo v prihodnjih tekmah pokazali še boljše igre. Čestitam ekipi Triglava za uvrstitev v finale.

Ernest Novak, trener Triglava:
“Prikazali smo zelo dobro, agresivno igro. Naredili smo kar nekaj napak, na katere smo se sicer pripravljali. Na trenutke nismo igrali tako kot bi morali. Na splošno sem s tekmo zadovoljen, sedaj pa se bo potrebno čim boljše regenerirati in pripraviti na finale.”

Finale:
Nedelja, 11. marec, ob 17.00:
TRIGLAV : CINKARNA CELJE