Članice
Share
Že dan po prvi polfinalni tekmi se bosta ponovno srečali ekipi Konjic in Athlete Celja. Na prvem srečanju so do zmage in vodstva v polfinalni seriji prišle Celjanke. Nastop v finalu so si že priigrale košarkarice kranjskega Triglava.

1. SKL ZA ŽENSKE – POLFINALE: 2. tekma

Torek, 17. april, ob 17.30:
KONJICE : ATHLETE CELJE [0:1]

Ekipi se bosta zaradi dveh razlogov srečali že drugič v zadnjih 24 urah. Termin prve polfinalne tekme je bil zaradi udeležbe Konjičank na turnirju v Ostravi prestavljen iz sobote na ponedeljek. Drugi razlog pa je želja RTV Slovenije, da se termin prve finalne tekme prestavi iz 23. na 22. april. Termin druge tekme polfinala med Konjicami in Athlete Celjem je zato torek, 18. april, s tem bi lahko morebitno tretjo tekmo odigrali v sredo, 19. aprila, kar bi omogočilo finalistoma (ob igranju morebitnih tretjih tekem) enako število dni za pripravo za prvo finalno tekmo.

Na prvem polfinalnem srečanju so zanesljivo zmagale Celjanke (108:54), ki bi si z uspehom v Slovenskih Konjicah priigrale nastop v finalu. Aktualne prvakinje WABA lige poraza v državnem prvenstvu ne poznajo že vse od prvega kola rednega dela.

Najboljša strelka Athlete Celja je Shante Evans (16,3), pri Konjičankah pa je glavno orožje v tej sezoni Katja Klančnik (13,7).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Stojan Fink, trener Konjic:
“Zadnjo tekmo v sezoni bomo poskušali odigrati po najboljših močeh. O tretji tekmi ne razmišljamo.”

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
Tudi na drugi polfinalni tekmi pričakujem pravi pristop mojih deklet, zmago ter uvrstitev v finale državnega prvenstva.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrajo na dve zmagi.

Vir: KZS