Članice
Share

Članska ekipa ŽKK Athlete Celje je v zadnjem tednu odigrala dve tekmi. V svoji dvorani je v 17. kolu jadranske lige s 46 proti 66 izgubila proti Mlademu Krajišniku iz Banja Luke. Za Celjanke je bila usodna prva četrtina, ki so jo gostje dobile za 10 točk in prednost uspešno držale do konca. Marica Gajić je dosegla 12 točk in imela še 9 skokov.

– STATISTIKA TEKME –

– FOTOGRAFIJE S SREČANJA –

V državnem prvenstvu pa so Celjanke v sredo v Slovenskih Konjicah prišle do svoje dvanajste zmage v tej sezoni. Z 86 proti 66 so premagale tamkajšnjega prvoligaša, ki je po novem letu zapovrstjo ugnal ekipe Ježice, Maribora in Ilirije. Pri Celjankah je Marica Gajić dosegla 22 točk in ujela neverjetnih 22 žog, dobro je igrala tudi povratnica po poškodbi Živa Macura, ki se je zaustavila pri 16-ih točkah. Prvič je po poškodbi mišice zaigrala tudi kapetanka Sanja Orozović, ki je 12 točk dosegla v prvi četrtini.

– STATISTIKA TEKME –

V soboto 26. januarja bodo Celjanke gostovale pri Čeliku v Zenici, v sredo 30. januarja pa jih v domači dvorani čaka derbi domačega državnega prvenstva, ko bo njihov tekmec kranjski Triglav.